Ugrás a tartalomra

Továbbra is biztosítja az önkormányzat az iskolai gyermekétkeztetést

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. április 30. csütörtök 10:40
A veszélyhelyzet idején is a Miskolci Közintézmény-működtető Központon (MKMK) keresztül biztosítja a gyermekétkeztetést az önkormányzat. Az étkezések megrendelése is a megszokott módon történik.

Továbbra is lehetőség van az iskoláskorú gyermekek számára ügyeleti ellátáson kívül is igényelni étkezést, ezt a saját iskoláján keresztül, illetve a MKMK-ban kérheti a szülő, az mkmk.menza@gmail.com címen, vagy a 46/500-068-as telefonszámon – tájékoztatta szerkesztőségünket a miskolci polgármesteri hivatal.

Az ételeket március 16-tól lezárt, egyszerhasználatos dobozban vehetik át a tanulók saját iskolájukban.

Az eltelt időszak étkezési igényeit, a kiszállítással és az átadással kapcsolatos tapasztalatokat, valamint a szülők visszajelzéseit és kéréseit is figyelembe véve, illetve egyeztetve az ételkészítést és a szállítást végző Kórház- és Menzaétkeztetés Kft.-vel, az iskolai gyermekétkeztetés biztosítása során az ételek átadására május 4-től koncentrált átadási pontokat jelöltek ki. Figyelembe vették ezeknél a gyerekek lakhelye és az iskola közötti távolságot és azt is, hogy egyszerre minél kevesebben legyenek jelen az ételek átvételénél.

Az ügyeleten lévő tanulók továbbra is a napközbeni felügyeletüket ellátó iskolájukban vehetik át az ételt. Az átadás minimális személyi kontaktussal és rendkívüli egészségvédelmi intézkedések betartásával történik.

Az étkezéssel kapcsolatos észrevételeket, kéréseket, és az esetleges lemondási szándékukat is az mkmk.menza@gmail.com e-mail címem vagy 46/500-068 telefonszámon jelezhetik a gyerekek szülei.

További hírek

Olvasnivaló