Ugrás a tartalomra

15 éves a Factory

Muntyán Bernadett
Utoljára módosítva
2019. június 09. vasárnap 12:45
Hétvégi szülinapi „bulival” ünnepli fennállásának 15. évfordulóját a Factory Aréna. Stílusosan egy Bmx versennyel és számos programmal várnak minden régi és új arcot, június 8-án és 9-én a vasgyári sport arénában.

 

Képgaléria: Végh Csaba

– 2004 áprilisában találtuk meg ezt az óriási ipari csarnokot a volt Lenin Kohászat, a DAM területén, ami egy 4900 négyzetméteres, lepukkant csarnok volt – nyilatkozta Egri Zsuzsa, a Factory Aréna vezetője.

Miskolc nem kifejezetten az a város, ahol tolonganának az extrém sport hódolói, vagy legalábbis tizenöt évvel ezelőtt, még nem az a város volt. – Viszont van egy réteg, akiknek ez az életstílus nagyon bejön, és ezek a fiatalok megtalálták nálunk a számításaikat – emelte ki. Idejárnak a görkorisok, a gördeszkások, BMX-esek, a rolleresek és a mászók is. Van itt ipari mászócsarnok, óriási szivacsgödör, egy kis stúdiók, lézer és paint ball – tökéletes hely ez az adrenalinfüggő fiataloknak, akik szeretik a kihívásokat.

„2018-ban 26 ezer gyerek fordult meg az arénában, ami azt jelenti, hogy 400-450 gyerek rendszeresen sportol, és jár edzésre.”

Nagyon jó „factoryközösség” alakult ki a 15 év alatt. – Volt egy Tudásgyár programunk, ami 28 hónapon keresztül 2000 fiatalt vont be – mondta Egri Zsuzsa. Náluk az ifjúságon van a hangsúly. „A gyerekek építik a factoryt.” Egri Zsuzsa szerint: az egyik legnagyobb dolog, hogy náluk a fiatalok azt csinálhatják, amit szeretnek. Mint megtudtuk, olyan ifjúságügyi dolgokkal is foglalkoznak, mint például a drogprevenció, de vannak közösségi tereik is, és az 50 órás közösségi szolgálatot is el lehet náluk tölteni.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!