Ugrás a tartalomra

7+1 feledhetetlen mozi szilveszterre és újévre

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. december 31. csütörtök 18:21
Ha úgy döntene, filmezéssel tölti ezt az igazán rendhagyó szilvesztert, ránk akkor is számíthat! A minap.hu és a MiskolcTV munkatársai ezeket a filmeket ajánlják!

Az idei szilveszter egészen más, mint az eddigiek. A járványügyi intézkedések miatt koncertek nincsenek, elmarad az utcabál is, de még a házibulik létszámát is limitálni kell, mégpedig tíz főben. Persze, a tízfős buli is buli, viszont valószínűleg sokan lesznek olyanok is, akik erre az évre lemondanak a zenéről, a fényekről és a zenéről és otthon, lakásuk nyugalmában töltik az év utolsó napját.  

A csendben és nyugalomban valószínűleg sokan tapadnak majd a tévére, akiket pedig az esti kínálat nem elégít ki vélhetően a torrent-oldalakon, akarom mondani a Netflixen, vagy hozzá hasonló streaming szolgáltatások segítségével keresnek kedvükre való filmet.

Mielőbb a cikk írásába belekezdtünk volna, gyors körkérdést intéztünk a MIKOM munkatársaihoz, mit fognak nézni az év utolsó napján. A válaszokból először is az derült ki, hogy bár szűk körben, de a legtöbben azért mégis társaságban szilvesztereznek, de volt olyan is, aki azt mondta: nekik megfelelnek az országos kereskedelmi csatornák és a kábeltévék kínálata, évek óta ebből válogatnak. Na, de nézzük a filmeket.

+1. Hóbortos hétvége

Oké, ez ugyan nem klasszikus szilveszteri film, de munkatársunk szerint minden évet ezzel a klasszikussal kezd, nagyon szereti. Valljuk be, van is miért, a főnöküket sikkasztáson kapó Larry és Richard olyan partikat tol az időközben „tragikus módon” elhalálozó, de az ismerősei szerint nagyon is élő Bernie nyaralójában, hogy azt bármelyik szilveszteri buli szervezője megirigyelheti.

7. Bunyó Karácsonyig

Bud Spencerrel és Terence Hillel igazából nem lehet hibázni. Pláne nem ezzel a filmmel, mely szinte minden évben szerepel valamelyik csatorna karácsonyi, és/vagy szilveszteri kínálatában. Moses és Travis küzdelme az 5000 dolláros fejpénzért megunhatatlan, azoknak legalábbis mindenképp, akik bolondulnak a két színészóriás filmjeiért.  

6. A Nagy Gatsby

Gatsby nélkül nincsen buli. Amerika a lázas húszas évek bűvöletében, a laza erkölcsök, az észbontó dzsessz és korlátlan lehetőségek világában él. Nick Carraway, a feltörekvő írópalánta New Yorkba utazik, hogy karriert csináljon. Miközben a saját amerikai álmát hajszolja, egyre közelebbi kapcsolatba kerül a szomszédjával, a titokzatos milliomossal, Jay Gatsbyvel és az elbűvölő unokatestvérével, Daisyvel. Rajtuk keresztül feltárul előtte a szupergazdagok magával ragadó, ám érzelmileg kiüresedett világa.

5. Aludj csak, én álmodom

Na jó, tudom, hogy ez a mozi karácsonykor kezdődik, de ha látták, tudják, hogy a csúcspontját az újévi bulinál éri el. Sandra Bullock alakítja Lucyt, aki a metróban árul jegyeket. Elég unalmas az élete, az egyetlen öröme egy pasi, aki minden reggel ugyanakkor megy el a bódéja előtt. Aztán a srác egyik nap a vágányok közé esik, így Lucynak kell megmenteni az életét…csakhogy Peter kórházba kerül, s mivel kómában fekszik, a nővér a lányt Peter menyasszonyaként mutatja be a családnak. Csakhogy ekkor Lucy megismeri Jacket, Peter öccsét.

4. Holiday

Ez a film azért a kedvencünk, mert újrakezdésről és a változásról szól, ami tökéletesen szemlélteti az újév lényegét. Tudniillik, a múlt hibáiból tanulva változtatni. Két fiatal nő, két összetört szív. Iris reménytelenül szerelmes a kollégájába, akivel viszonyt folytat. Nem elég, hogy érzelmei viszonzatlanul maradnak, a férfi a karácsonyi bulin bejelenti, hogy eljegyezte az egyik kolléganőjüket. Eközben a munkamániás Amanda rájön, hogy a barátja megcsalja, ezért kiadja az útját. A két összetört szívű lány a világhálón akad egymásra. Miután kölcsönösen elsírják bánatukat, elhatározzák, hogy kipihenik megpróbáltatásaikat. Mivel az egyik Londonban, a másik pedig Los Angelesben él, kitalálják, hogy otthont cserélnek. A pasimentes vakáció azonban nem a tervek szerint alakul.

3. Bridget Jones naplója

Mindig van ok arra, miért érdemes újranézni mindannyiunk kedvenc szinglijének kalandjait. A szilveszter pedig különösen nyomós érv, hiszen a Bridget Jones naplója ekkor kezdődik és fejeződik be, mindkét alkalommal egy üres naplóval, végül pedig egy fantasztikus csókkal. Nem lehet elégszer látni Mark Darcy béna karácsonyi pulcsiját, Bridget nagyibugyiját meg nyuszis jelmezét, és Daniel Cleaver csábos mosolyát.

2. Harry és Sally

A romantikus filmek történetében nincs szebb szerelmi vallomás, mint amikor hosszú évek barátsága után Harry bevallja Sallynek a szilveszteri buliban, hogy szereti. A kihívás: próbáld meg nem elsírni magad, ahogy végre Harry és Sally végre összejönnek! Plusz pont a film visszatérő motívuma, melynek során valós párok mesélik el, hogy ismerték meg egymást. A több éve házasságban élő emberek sztorijai pedig visszaadják a hitedet az igaz szerelemben.

 

1. Szilveszter éjjel

Nem is fogok belőle titkot csinálni, a szerző kedvence ez, de mégsem ezért van az első helyen. Sokkal inkább azért, mert a film az óév búcsúztatásáról szól, ami valljuk be, 2020-ban igencsak indokolt. A Szilveszter éjjelt egyértelműen az Igazából szerelem inspirálta, mivel ez is éppolyan sok szálon fut, mint a karácsonyi párja, hasonlóan romantikus, és persze végül néhány vonulatról kiderül, hogy összefüggenek.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!