Ugrás a tartalomra

Adventi Matinével várják a gyerekeket a Béke Art Moziban

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. november 25. péntek 17:39
A gyermekfilmeket az előttünk álló négy hétvégén, szombaton és vasárnap is délután három órától lehet megtekinteni.

Idén is minden adventi hétvégén animációs és családi filmekkel várja az érdeklődőket a Művészetek Háza Béke Art Moziterme  írja közleményében a mozit üzemeltető Cine-Mis nonprofit Kft. Adventi Matiné keretein belül az előadások szombaton és vasárnap is délután három órakor kezdődnek. 

Az alábbi lesz a választék:

November 26-27. 15:00 – Béke Art Moziterem
Tündéri bajkeverő

magyarul beszélő luxemburgi-német animációs film, 85 perc, 2022
Rendező: Caroline Origer
Forgatókönyvíró: Silja Clemens, Pamela Hickey, Dennys McCoy, Greg Nix

Violetta már 337 évet tudhat maga mögött. Szakmáját tekintve pimasz és kíváncsi tündér. De van egy problémája: csak a rosszat tudja megidézni, akkor viszont el is veszik az emberek világában. Ahhoz, hogy visszataláljon a tündérek világába, össze kell fognia a 12 éves fióval, Maxival. Közös kalandjuk során Violetta egyre jobban megismeri önmagát.

December 3-4. 15:00 – Béke Art Moziterem
A kis Winnetou

magyarul beszélő német családi kalandfilm, western, 103 perc, 2022
Bár a tizenkét éves Winnetou már igazi nagy harcosnak tartja magát, apja, Incsu Csunna még úgy érzi, bőven van még mit tanulnia fiának. Amikor rejtélyes okokból nem érkezik meg szokásos útvonalán a bivaly csorda, melyet annyira várt a törzs, a fiatal apacs úgy gondolja, eljött az ideje, hogy bebizonyítsa apjának rátermettségét. Kalandos útján segítségére lesz nővére és egy fiatal tolvaj, Tom is.

December 10-11. 15:00 – Béke Art Moziterem
Pil - A neveletlen királylány

magyarul beszélő francia animációs kalandfilm, 89 perc, 2021
Pil egy vagány fiatal lány, aki egy középkori csendes kisvárosban tengeti mindennapjait. Egy nap, miközben besurran a kastélyba, szemtanúja lesz, amint egy gonosz bűbájjal megbabonázzák Rolandot, a trónörököst. Pil rájön, hogy most neki kell megmenteni a herceg életét és a királyságot. Ez a merész kaland a feje tetejére állítja az egész uradalmat.

December 17-18. 15:00 – Béke Art Moziterem
Toldi - A mozifilm

magyar animációs film, 107 perc, 2022
Arany János elbeszélő költeményének főszereplője egy igazi magyar szuperhős, egy naphérosz. Toldi Miklós történetén keresztül tanúi lehetünk egy irgalmatlan erejű kamaszfiú felnövésének, aki megtanulja használni és uralni a saját képességeit, hogy Nagy Lajos király leghíresebb lovagjává válhasson. Jankovics Marcell és Csákovics Lajos rendezők animációs filmjében nemcsak az ármánykodó báttyal való viszályt és az önmagát kereső ifjú belső vívódásait éljük át, de teljes gazdagságában megjelenik benne a lovagi világ és a magyar puszta, illetve a lápvidék is. Együtt barangolunk Toldival a mocsárban és a XIV. századi Pest utcáin, ahogy mindennel és mindenkivel szembeszállva küzd az igazságáért.

 Az előadásokra jegyek foglalhatók a mozi honlapján vagy elővételben vásárolhatók a mozi jegypénztárában, nyitvatartási időben (minden nap 15:30-20:30 között a Rákóczi utca 5. szám alatt).