Ugrás a tartalomra

Alkotói pályázat gyermekeknek a tűzmegelőzés jegyében

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. március 10. szerda 10:46
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2021-ben ismét alkotói pályázatot hirdetett óvodásoknak és iskolásoknak.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság idén olyan alkotásokat vár, amelyeken az óvodások és az iskolások megmutatják, hogyan látják ők a tűzmegelőzést és a tűzvédelmet, a tűzoltói hivatást. Az óvodásoktól szabadkézi rajzokat vagy kézműves alkotásokat várnak. Az iskolások három korcsoportban pályázhatnak. Hattól tíz, tizenegytől tizennégy, és tizenöttől tizennyolc éves korig szabadkézi rajzot, egyéb kézműves alkotást küldhetnek be, de írhatnak verset vagy mesét is, esetleg számítógépes programot is készíthetnek.

A pályaműveket április 30-ig lehet benyújtani postán vagy e-mailen, illetve előzetes egyeztetés után személyesen a fővárosi illetve megyei katasztrófavédelmi igazgatóságokhoz a korcsoport és kategória megjelölésével.

Az az óvoda, illetve iskola, ahonnan országosan a legtöbb pályázatot nyújtják be, elnyeri a „Legkreatívabb óvoda/iskola 2021” címet, amely együtt jár a tűzoltóság egyszeri, az intézményben tartandó bemutatójával (füstsátor, tálcatűzoltás, olajtűzoltás, roncsvágás) és tűzvédelmi oktatás megtartásával.

A részletek elérhetőek a katasztrófavédelem honlapján.

További hírek

Olvasnivaló