Ugrás a tartalomra

Az egyetem legjobbjainak gratuláltak 

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2022. augusztus 31. szerda 15:48
Szerdán délelőtt megtartották a Miskolci Egyetem idei Kitüntetésátadó Ünnepi Szenátusi Ülését, melyen a Tiszteletbeli Doktori Oklevelet, a Gépészmérnöki és Informatikai Kar elismerését, az egyetemi kitüntetéseket, a címzetes egyetemi tanári címeket és címzetes egyetemi docensi címeket, valamint a rektori elismerő okleveleket adták át az arra érdemesülteknek.
Képgaléria: Mocsári László

– Számtalan eredményt értünk el az elmúlt években, amelyek nem jöhettek volna létre, ha Önök nincsenek – tért ki a rektor a campuson zajló infrastrukturális és tudományos fejlesztésekre.

– Bármennyire is impozánsak az épületek, elfedik a lényeget. Egy egyetemnek az értéke a humánerőforrásban van – fogalmazott Horváth Zita köszöntet mondva mindazoknak, akik az egyetemen és az egyetemért dolgoznak. Hozzátette: nemzetközi besorolás alapján a tizenegy legjobb magyar felsőoktatási intézmény között tartják számon a miskolcit.

Az évszázadok során – fejtette ki a rektor – a jogelőd, a Selmecbányán alapított intézmény sokszor nagyon nehéz körülmények között volt kénytelen működni – ez a hagyomány kötelezi a Miskolci Egyetemet, hogy az elmúlt időszakban felmerülő nehézségeket átvészelje. A COVID-járvány időszakát követő háborús helyzet és a gazdasági válság kihívásai nem ígérnek könnyű jövőt az egyetem első embere szerint. 

Az ünnepélyes ceremónián tiszteletbeli doktori címmel ismerték el Dr. Maria Nowicka-Skowron nemzetközileg kimagasló tevékenységét, amelyet a Miskolci Egyetem és a Czestochowai Műszaki Egyetem közötti szakmai kapcsolatok fejlesztéséért kifejtett.

„Professor Honoris” oklevelet adományoztak Dr. Christian Landschützernek a Miskolci Egyetem és a Grazi Műszaki Egyetem közötti oktatási és kutatási kapcsolatok megerősítésében végzett aktív közreműködéséért.

A Miskolci Egyetem Díszpolgára kitüntetést adományozták Gabriela Paszkowska, a Wroclawi Műszaki Egyetem Bányászati és Földtani Kara dékánhelyettesének.

A kutatás és fejlesztés, valamint a gyakorlatorientált képzés területén több éves sikeres együttműködésért a Miskolci Egyetem Kiemelt Támogatója Díjat a 3B Hungária Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-nek ítélte oda a testület.

Az egyetemi szenátus az előző tanévben állami kitüntetést, tudományos, szakmai vagy közéleti díjat elnyert, illetve tudományos fokozatot elért oktatóinak a munkáját elismerő oklevéllel méltatta.

További hírek

Olvasnivaló