Ugrás a tartalomra

Az eskütétel után néhány órával máris Miskolc alpolgármesterét támadta a kormánylap

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. május 04. kedd 15:04
„Lejárató célú híreszteléseknek” nevezte Miskolc újonnan megválasztott alpolgármestere a kormányközeli Origón megjelenteket, és leszögezte: az igazságszolgáltatáshoz fordul, amennyiben a jövőben az általa tulajdonolt Társaság működését, vagy személyét érintően valótlan tényállítás, híresztelés, sejtetés jelenik meg. „Nem hagyhatom ugyanis, hogy a Társaság jó hírneve, vagy a politikusi, magánemberi jó hírnevem politikai karaktergyilkosság áldozatává váljon” – nyomatékosította.

A közleményt az eskütételét követő napon, kedden adta ki Szopkó Tibor. „Az alábbi tényeket szeretném rögzíteni a valóság megismertetése és a tisztánlátás érdekében” – kezdi az alpolgármester. Kifejti, a kormányközeli lapban megjelent cikkben hivatkozott társaság családi vállalkozás, amely egy pizzériát üzemeltet Miskolc belvárosában és amelynek működtetésében 2019 októberéig maga is aktívan vett részt.

– Miskolci képviselővé választásomat követően operatív feladataimat folyamatosan átadtam testvéremnek és munkatársaimnak, annak érdekében, hogy a társaság működését ne befolyásolja a képviselői munkám, továbbá, hogy elegendő időm maradjon közfeladataim ellátására. A hivatkozott 2020. év végi időszakban már nem vettem részt a társaság operatív működtetésében, ezért eléggé valószínűtlen, hogy magam adtam volna ki feladatot, vagy határoztam volna meg munkabeosztást, a politikai célú rágalmakat és híreszteléseket pedig a leghatározottabban visszautasítom – hangsúlyozta az alpolgármester, a Velünk a Város önkormányzati képviselője.

Azzal folytatja, hogy 2019 októbere óta üzletükben számos alkalommal láthatták vendégül különböző hatóságok kollégáit, akik többségében mindent rendben találtak. – Amiben pedig hibát vétettünk, azt az instrukcióiknak megfelelően haladéktalanul korrigáltuk, az esetleges elmarasztalást tudomásul vettük és annak költségét megfizettük. Nekik ezúton is köszönjük a szakszerű munkát és a korrekt hozzáállást. Cégünknek jelenleg is van folyamatban egy, elsősorban adminisztrációt érintő munkaügyi vizsgálata, amelyben a mai napig még megállapítás nem született.

„Amennyiben határozat születik és az a társaságra nézve teendőt határoz meg, vagy elmarasztaló, akkor annak is maradéktalanul eleget fogunk tenni, ahogyan ezt tettük a múltban is. Nem vagyunk tökéletesek, senki sem az, aki ugyanis dolgozik, az hibázhat – ez alól mi sem vagyunk természetesen kivétel.”

A politikai célú rágalmakat és híreszteléseket a leghatározottabban visszautasítja Szopkó Tibor. | Minap-archív fotó: Juhász Ákos

Szopkó Tibor elmondja azt is, hogy a Társaságuk és pizzériájuk a pandémia időszaka alatt szinte teljesen kiszállításra állt át, ezért számos ételszállítót, futárt alkalmaztak és alkalmaznak rövidebb, hosszabb időre, többségükben egyszerűsített foglalkoztatás keretén belül, ami törvényes és a vendéglátóiparban bevett forma. „A legtöbb esetben, a futárok nagy fluktuációja miatt más lehetőségünk nincs is”, teszi hozzá.

Emlékeztet arra, hogy a pandémiás időszak megtépázta a vendéglátó szektort, a kormányzat pedig „a hangzatos ígéretek ellenére is az út szélén hagyta a vállalkozásokat, de cégünk ennek ellenére is talpon tudott maradni, mi több: az árbevételünk is jelentősen növekedett, ami elsősorban a cégünknél dolgozók állhatatos munkájának volt köszönhető, a futároktól, a konyhán dolgozókon át a vezetőkig”.

– Társaságunk a COVID-19 járvány és a kormány intézkedései által sújtott időszakban is sokmillió forint adót és járulékot fizetett be az állam és önkormányzat kasszájába, és rövidebb-hosszabb ideig számos miskolci és környékbeli embernek adott munkát és megélhetést – fogalmaz.

„Amennyiben a jövőben az általam tulajdonolt társaság működését, vagy személyemet érintően valótlan tényállítás, híresztelés, sejtetés jelenik meg bármilyen sajtóorgánumban, az igazságszolgáltatáshoz fordulunk. Nem hagyhatom ugyanis, hogy a társaság jó hírneve, vagy a politikusi, magánemberi jó hírnevem politikai karaktergyilkosság áldozatává váljon” – nyomatékosítja.

További hírek

Olvasnivaló