Ugrás a tartalomra

Az ország nagy részén csütörtökön is lehetnek zivatarok

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. július 31. szerda 20:15
Az ország nagy részére csütörtökre is figyelmeztetéseket adtak ki zivatar, valamint felhőszakadás veszélye miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdai, az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint zivatarveszély miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére másodfokú, Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Tolna, Vas és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Felhőszakadás veszélye miatt a fővárosra, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Azt írták: csütörtökön elsősorban a keleti, északkeleti országrészben lesznek kedvezőek a feltételek zivatarok kialakulásához. A zivatarokat az intenzív csapadék mellett viharos szél és néhol nagyobb szemű jég is kísérheti. Az esti, késő esti órákban a nyugati tájak fölé is besodródhat egy-két zivatar.

Az előrejelzés szerint csütörtök hajnalban 15-22, napközben 27-31 fok lesz.

Korábban írtuk:

Szerdán szórványosan számíthatunk zivatarokra viharos (60-80 km/h) szél, helyenként felhőszakadás (> 30 mm) és jégeső kíséretében. A Dunától keletre (ezen belül nagyobb eséllyel az Alföldön) kora este a zivatarokat néhol 90 km/h feletti széllökés, és nagyobb méretű jég is kísérheti, továbbá a keleti országrészben lokálisan 50 mm-t meghaladó csapadékra is van esély.

Éjjel a zivatarok nagy része megszűnik, főleg keleten azonban még hajnalban is lehet villámtevékenység, ott néhol felhőszakadás (20-30 mm) is előfordulhat.

Csütörtökön elsősorban a keleti, északkeleti országrészben lesznek kedvezőek a feltételek zivatarok kialakulásához, amelyeket az intenzív csapadékhullás (10-25 mm) mellett viharos szél (70-90, néhol >90 km/h) és néhol nagyobb szemű jég (akár >2-4 cm) is kísérhet. Az esti, késő esti órákban a nyugati tájak fölé is besodródhat egy-két zivatar.

A középhőmérséklet szerdán 25 fok körül alakul.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!