Ugrás a tartalomra

Az újratervezések éve

Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2020. november 28. szombat 15:38
A Miskolci Kulturális Központ nagyszabású tervekkel készült az idei évre, ám a vírushelyzet az intézmény rendezvényeit is jelentősen befolyásolta. Ez azonban szakmai fejlődési lehetőséget is jelentett az MKK számára.
Az év egyik legközkedveltebb programja Halász Judit koncertje volt. Fotó: Mocsári László

A Miskolci Kulturális Központ városszerte több művelődési házban szervez kulturális és szabidőprogramokat, otthont ad kluboknak, közösségeknek és művészeti együtteseknek. Hozzájuk tartozik a Művészetek Háza, a Diósgyőri vár, a Lovagi Tornák Tere, az Ifjúsági és Szabadidő Ház, az Ady Endre Művelődési Ház, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház, a Görömbölyi Közösségi Ház, a Vasgyári Közösségi Ház, valamint kevesen tudják, hogy a Dr. Szabó Gyula Bemutató Csillagvizsgáló is.

Novák Irén ügyvezető elmondta, ebben az évben nagyszabású, nagyratörő tervekkel készültek. – Ezek lelkesítettek bennünket. Ilyen volt például, hogy a Lovagi Tornák Terére egy külföldi előadót hívtunk, és nagyon színes, újszerű programkínálattal készültünk a nyárra. Erről többet nem mondhatok, mert nem tettünk le a tervről, így reméljük, jövőre megvalósíthatjuk ezt. Márciustól más szemmel kellett nézni rendezvényeinket, ez szakmai fejlődési lehetőséget jelentett minden területnek – emlékezett vissza a vezető.

Annak érdekében, hogy a biztonsági előírásoknak maradéktalanul eleget tehessenek, a GasztroPlaccot idén nem a Művészetek Háza előtti téren tartották meg, hanem Diósgyőrben, a vár mellett. - Az emberek nagy örömmel vették birtokba a teret a karantén után. Meghitt hangulatban telt Kepes András és Koncz Zsuzsa estje. A hagyományos bulizós, nagy Rúzsa Magdi-koncert helyett egy ültetett programra került sor fegyelmezett közönségünk jóvoltából. A Diósgyőri vár titokzatos éjszakáiból kettő valósult meg, ahol ismét új oldaláról tudtuk megmutatni történelmi örökségünket – mondta Novák Irén.

Az év egyik legközkedveltebb programja Halász Judit koncertje volt. A színművész eredetileg két előadást tartott volna a Művészetek Házában, de végül a két koncert közönségét egyetlen produkcióra hívták össze a Lovagi Tornák Terén. - Mivel megnövekedett a befogadóképességünk, meghívtunk több gyermeket szülővel együtt a Családok Átmeneti Otthonából. Egészen véletlenül volt közöttük egy születésnapos is, akihez az előadó külön szólhatott Boldog születésnapot című dalával – emelte ki.

A Zenélő Belváros programsorozat részeként kisebb zenekarok léptek fel Miskolc különböző részeiben, de Hobót is hallhatta a közönség a Gárdonyiban. Az iskolai szünet ideje alatt pedig a szülőknek segítettünk elhelyezni gyermekeiket nyári táborainkban, amik közül sok új témára épült, ilyen volt például rejtvényfejtő, lovas és képregény-animációs napközink – mondta.
Tavaszról őszre, most pedig vissza tavaszra kellett áttennünk számos rendezvényünket, úgyhogy a meghirdetett és a teljesen új köntösben lévő programjainkkal is várjuk közönségünket 2021-ben – hangsúlyozta Novák Irén.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!