Ugrás a tartalomra

Borsodi siker: Drámával és Dilemmával nyertek

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. március 06. hétfő 11:40
Győzelemmel zárta a Hortobágyi Fedeles Fogathajtó Versenyt a Batúz-tanyai ménes.
Képforrás: BNPI

A Borsodi Mezőség természetvédelmi szempontból egyik legértékesebb területe a központi részen elhelyezkedő puszta Itt i tömb. Itt található a Batúz-tanya Természetvédelmi Kezelési Központ.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) irányítása alatt lévő tanyán jelenleg 87 egyed saját tulajdonú Furioso - North Star fajtájú lovat, valamint 5 állami tulajdonú mént tartanak egyéb állatok mellett. Ily módon a fajta tenyészkanca állományának mintegy 20 százaléka, míg tenyészmén állományának mintegy 10 százaléka van a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság kezelésében. A természetvédelmi célú területkezelés mellett így a fajta genetikai állományának megőrzését is sikerrel végzik. Sőt, legutóbb egy rangos megmérettetésen is sikerrel szerepeltek az itt tartott lovak.

Február végén rendezték ugyanis a Hortobágyi Fedeles Fogathajtó Versenyt, ami győzelemmel zárt a Batúz-tanya csapata.

"Nagy büszkeség a számunkra, hogy „Fedeles kettesfogat A és B” kategóriában, 24 induló közül a 8 éves Dáma, és a 6 éves Dilemma nevű furioso-north star kancáinkból felállított fogat az I. helyezést szerezte meg. Ezúton is gratulálunk a fogat hajtójának és segédhajtójának, Némedi Györgynek és Kosztolányi Csengének, valamint a Batúz-tanyán dolgozó valamennyi kollégánknak" – olvasható a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság honlapján.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!