Ugrás a tartalomra

Budapesten rendezhetik az Európa-bajnokság döntőjét

Index
Utoljára módosítva
2021. június 18. péntek 12:04
A brit kormány rendkívül komolyan veszi a koronavírus-járványt, ezért megfontolja, hogy beengedjék-e a világ minden tájáról érkező VIP-vendégeket az Európa-bajnokság döntőjére. Attól félnek ugyanis, hogy behurcolják a járványt, ezzel továbbfertőzvén a brit lakosságot – írja a The Times.

Az UEFA már közölte a brit kormánnyal, hogy ha nem képes biztosítani 2500 jegyet a július 6–7-i elődöntőre, valamint a 11-i Eb-döntőre, akkor Budapestre viszik a mérkőzéseket - írja az Index. A brit kormány néhány napja döntött úgy, hogy egy hónappal meghosszabbítja a tervezett nyitást. Jelenleg vizsgálják, hogyan is tudnák feloldani a problémát a karanténkötelezettség alól.

Az eredeti tervek szerint a londoni Wembley-stadionban játszanák az elődöntőket és a döntőt, de nem kizárt, hogy végül Budapestre kerülnek a torna zárómérkőzései.

A Puskás Arénában telt ház előtt játsszák a mérkőzéseket az Európa-bajnokságon, egyedüli stadionként teljes kapacitással üzemel a kontinenstornán.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) közleményt adott ki a The Times cikkét követően a finálé helyszínével kapcsolatban: Az UEFA örömmel vette tudomásul, hogy a Wembley már 50 százalékos kapacitással fog működni az egyenes kieséses szakaszban. Tárgyalunk a helyi hatóságokkal, hogy megpróbáljuk engedélyeztetni a minél több néző beengedését, szigorú tesztelési és buborék-koncepció alkalmazásával. Ez azt jelentené, hogy a szurkolók kevesebb mint 24 órát tartózkodnának Londonban. Megértjük, hogy a kormányokra óriási nyomás nehezedik, és próbálunk mindkét fél számára kedvező kompromisszumot kötni. Mindig van egy készenléti terv, de jelenleg úgy kalkulálunk, hogy Londonban rendezzük az Európa-bajnokság utolsó hetét - írják.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!