Ugrás a tartalomra

Magabiztos győzelem a Debrecen ellen

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. április 01. csütörtök 12:16
Izgalmas mérkőzést nyertek meg a miskolci pólósok, akik magabiztos, 16:10-es győzelmet aratott a Debrecen ellen szerda este a Kemény Dénes uszodában.
Mocsári László képgalériája

Az MVLC Magyar Márton és Biros Barnabás vezérletével győzte le itthon ellenfelét. Magyar öt, Biros négy gólig jutott a találkozón, melynek minden negyedét megnyerték a hazaiak (3-2, 4-3, 5-3, 4-2). A győzelem tehát nem forgott veszélyben, bár a debreceniek derekasan tartották magukat. Ahogy arra egyébként a miskolciak számítottak is, hiszen Vismeg Zsombor előzetesen óva intett mindenkit: ő bizony kemény meccsre számít – nyilatkozta a mérkőzést megelőzően. Nos, a fiatal hajdúságiak nem is adták olcsón a bőrüket, komolyabb előnyre csak a második félidőben tudott szert tenni az MVLC.

– Gratulálok a Miskolcnak, az egész mérkőzésen jobbak voltak – értékelt a lefújást követően Bajin Miroslav, a Debrecen vezetőedzője. – Szerettük volna irányítani a meccset már az első perctől, de sok gólt kaptunk lefordulásból, és a miskolciak zónából is rendre eredményesek tudtak lenni. Így pedig nehéz nyerni, főleg, hogy blokkolásban sem nyújtottunk ma kimagasló teljesítményt.

A hazaiak szakvezetője a győztes meccs után érthetően elégedetten nyilatkozott. Kis István vezetőedző a debreceniek mellett saját csapatának is gratulált. – Sokat készültünk a mai mérkőzésre, több videót megnéztünk a debreceniek játékáról. Ennek ellenére azért elkövettük azokat a hibákat, amikre külön is felhívtam a játékosok figyelmét. A támadójátékunk korszerű, a bekapott tíz gólt viszont nem tudom elfogadni, főleg úgy, hogy körülbelül hatot figyelmetlenség miatt kaptunk. Dolgoznunk kell azon, hogy ki nem kényszerített hibákat ne kövessünk el. Örülök viszont annak, hogy mindenkit tudtam játszatni. Az újoncoknál azért volt némi meccsrutinhiány, de van még idejük a fejlődésre. Megyünk előre, a következő mérkőzéseken szeretnénk pontokat szerezni.

Ahogy korábban az OSC Újbuda, valamint a Szeged elleni mérkőzést, úgy a debreceniek vendégjátékát is élőben követhették a minap.hu Facebook-oldalán, illetve a Miskolc Televízióban. Nemcsak a várható izgalmak, hanem értékes nyeremények miatt is érdemes nézni az MVLC hazai mérkőzéseit: ezúttal is indítottunk nyereményjátékot a minap.hu Instagram-oldalán, ahol dedikált vízilabdát, illetve az Unio-COOP ajándékkosarát sorsoljuk ki olvasóink között. Kövessenek minket ott is, és szurkoljanak az MVLC-nek a bajnokságban!

Most hétközi forduló következik, szerdán fél 8-tól a TVSE lesz az ellenfél, majd szombaton 4 órától a Kaposvárt fogadják a miskolci pólósok.

 

További hírek

Olvasnivaló