Ugrás a tartalomra

Csütörtökön is megdőlt a melegrekord

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. június 30. csütörtök 20:35
Pénteken ugyan hidegfront érkezik, ami záporokat, zivatarokat hoz, de a hőség nem sokat enyhül.

Az előzetes adatok alapján csütörtökön is megdőlt a melegrekord - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön Facebook-oldalán. Mostanáig a június 30-án mért legmagasabb hőmérséklet 38,9 Celsius-fok volt, amelyet 1950-ben Pécsen regisztráltak.

Most Berettyóújfaluban volt a legmelegebb, ahol 39,6 fokig emelkedett a hőmérséklet.

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint hidegfront érkezik a hétvégén és ennek hatására többfelé lehetnek záporok, erős széllel kísért zivatarok, de a hőség nem sokat enyhül. Néhol 30 fok körülire mérséklődik a meleg, de többfelé továbbra is 35 Celsius-fok feletti csúcsértékek várhatók.

Ebben a hőségben még az újságíró is megszomjazik, szerdán például Horváth Csongor fotóriporterünk éppen a szomját oltani próbáló Bódogh Dávidot örökítette meg. Fotó: Horváth Csongor

Pénteken a minimumok általában 17 és 23 fok között alakulnak, a hidegre érzékeny helyeken azonban pár fokkal hűvösebb is lehet a hajnal. A legmagasabb hőmérséklet 33 és 39 fok között valószínű. Ahogyan azt itt is írjuk, az országos tisztifőorvos jövő hétfő éjfélig meghosszabbította a hétfő óta tartó, eredetileg csütörtök éjfélig elrendelt legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!