Ugrás a tartalomra

A David-szarvas lett a hónap állata

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. október 09. szerda 11:05
Az állatok világnapja kapcsán a hónap állata októberben a David-szarvas lett a Miskolci Állatkertben, amivel arra is szeretnék felhívni a figyelmet, hogy milyen fontos szerepük van ma az állatkerteknek a fajmentésben.
Fotók: Miskolci Állatkert

A David-szarvas megmentése igazi sikertörténet az állatkertek számára. Eredeti őshazájából, Kínából ugyanis a XX. század elején kihalt, így az, hogy még ma is találkozhatunk David-szarvasokkal, csak az állatkerteknek köszönhető.

Kínában különféle legendák fűződnek a David-szarvashoz. A kínai mitológia szerint négy különböző állatfaj jellemzőit viseli magán a faj: feje olyan, mint a lóé, agancsa, mint a szarvasé, patája mint a marháé, farka mint a szamáré. Az állat ugyanakkor a jó szerencse jelképe is Kínában. Ez okozhatta a vesztét is, hiszen azt tartották, hogy aki eszik a húsából, az örökéletű lesz.

– Magyarország állatkertjei közül jelenleg kizárólag Miskolcon lehet találkozni ezzel a különleges fajjal – tájékoztatta lapunkat az állatkert. – Csapatunk bikája Veszprémből, míg két tehén Nyíregyházáról, valamint a cseh Ostrava állatkertjéből érkeztek Miskolcra. A csapat többi tagja állatkertünkben születtek.

Bővebb információt a fajról a Miskolci Állatkert honlapján olvashat.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!