Ugrás a tartalomra

Díjazott vízügyi szakemberek

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. június 16. csütörtök 17:53
A MIVÍZ Kft. két fiatal kollégája, Kajtár Mónika és Tóth Viktória is dobogóra állhatott egy pályázaton.
Fotók: Mocsári László

A Magyar Vízközmű Szövetség Víz az Élet Alapítványa márciusban hirdette meg a Havas András Víz és Innováció díj pályázatát a 35 év alatti fiatal szakemberek számára. Cél a részvételük erősítése és növelése a víziközmű-szolgáltatás jelenlegi gondjainak megoldásában, különös tekintettel a környezettudatos gondolkodás és a fenntartható fejlődés elvének terjesztésére.

A pályázatra a MIVÍZ Kft. két fiatal kollégája - Kajtár Mónika és Tóth Viktória - is jelentkezett. Előbbi megnyerte a pályázatot, utóbbi pedig a második lett. A díjat kedden, gálavacsorával egybekötött ünnepségen adták át Egerben.

Kajtár Mónika 2017 áprilisa óta dolgozik a MIVÍZ-nél. Hidrogeológus gyakornokként kezdett, majd vízbázisvédelmi koordinátorként folytatta munkáját. 2020 augusztusától műszaki igazgatói főmunkatársként dolgozik. Mónika a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Karán a Környezetmérnöki alapképzést, majd a Hidrogeológus mérnök mesterképzést angol nyelven végezte el.

Tóth Viktória 2017 májusa óta van a MIVÍZ-nél. A szolgáltatási és üzemeltetési igazgató mellett töltött el közel négy évet, most már a beruházási szakértői feladatokat látja el, és koordinálja a környezetvédelmi, hulladékgazdálkodási tevékenységeket is. Viktória is a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Karán a Környezetmérnöki alapképzést, majd a Hidrogeológus mérnök mesterképzést végezte el.

A pályázaton elért eredményeket a MIVÍZ Kft. vezetése is elismerte, így a "2022. II. negyed év dolgozói” megosztva Mónika és Viktória lett a cégnél.

Kitüntetés

A Magyar Víziközmű Szövetség által rendezett Országos Víziközmű Konferencián a MIVÍZ Kft. újabb munkavállalója vehetett át kitüntetést. A víziközművek napja alkalmából Elismerő oklevél kitüntetésben részesült Horányiné Csiszár Gabriella ivóvíz-gazdálkodási vezető.

Gabriella 1988 szeptemberében hidrogeológus bányamérnökként először közel 20 évig hidrogeológus mérnökként, majd 2007 és 2018 között vízbázisvédelmi koordinátorként dolgozott. Feladatköréből és szakmai tudásából fakadóan a Miskolcot ellátó ivóvízforrások vízgyűjtő területét, vízbázisát térképezte fel és tartotta ellenőrzés alatt.

Elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy 2012-ben - hosszas és alapos előkészítés és felmérési munkát követően - megszületett a város üzemelő sérülékeny karsztos vízbázisának területi lehatárolása, amely megalapozta az ivóvízforrások vízgyűjtő területeinek meghatározását és besorolását.

A több évtizednyi munka során Gabriella olyan mértékű tapasztalati tudást halmozott fel az ivóvíz-gazdálkodás szervezetéről, annak mindennapi működéséről, amely alkalmassá tette őt arra, hogy 2018-tól kezdődően ellássa az ivóvíz-gazdálkodási vezetőjeként felmerülő feladatokat, ebben a pozícióban dolgozik jelenleg is. Ebben a munkakörben a vízbázisvédelmi feladatokon túl a víztermelési és elosztási feladatok irányítása is az ő kezeiben összpontosulnak, amelyet egy hatékonyan működő szervezeti egység vezetésével valósít meg.

Fentieken túlmenően Gabriella különféle fórumokon igyekszik propagálni a vízbázisvédelem fontosságát, felhívni a lakosság figyelmét az előírások betartására.

A szakmai kiállításokon, fórumokon, képzésekben folyamatosan részt vesz és érdeklődik az innovatív technológiák iránt. Segédkezik az új kollégák betanításában. Több évtizedes szakmai múltjával, szerzett tapasztalatait rendszeresen megosztja vezetőivel és kollégáival.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!