Ugrás a tartalomra

Diplomamunkáikat is Miskolcnak szentelték

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. október 06. kedd 18:29
A városháza aulájában hét ifjú miskolci építész formabontó elképzelései láthatóak.
Fotó: Végh Csaba

 „2020. évi miskolci építész diplomamunkák” címmel nyílt kiállítás kedden délután a városháza aulájában. A tárlat Gulyás Eszter, Kovács Emese, Lévai Csaba, Peitl Péter, Pinczés Gergő, Pirity Ádám és Váradi Alex munkáit vonultatja föl.

Veres Pál, Miskolc polgármestere megnyitóbeszédében úgy fogalmazott, öröm számára, hogy az ifjú tehetségek tárlatának a polgármesteri hivatal aulája adhat otthont, hiszen „minden település számára nagyon nagy öröm, ha szülöttei tanulmányaik befejezése után visszatérnek szülővárosukba”.

-  A most bemutatott hét építész mindegyike Miskolc vonatkozásában készítette el a diplomamunkáját. Mondhatjuk azt is, hogy életük egyik legemlékezetesebb pillanatában is fontosnak tartották, hogy kifejezzék a város iránti lojalitásukat, kötődésüket, érdeklődésüket.  Éppen ezért ezeknek az alkotásoknak a szerzői bárhol is folytassák munkájukat, Miskolc mindig büszke lesz rájuk. Bízom benne, hogy munkáikkal itt, Miskolcon a következő években sok helyen találkozom majd – hangsúlyozta a városvezető.

Szunyogh László, Miskolc főépítésze beszédében személyesen is szólt az ifjú építészekhez, hangsúlyozva: a tervek mindegyike komplex, innovatív, jól átgondolt megoldásokat vonultat fel, olyanokat, melyek később tovább gondolhatók, illetve olyanokat, „melyek nem is értem, hogyan nem jutottak korábban senkinek az eszébe.”

A kiállítás hivatali időben térítésmentesen tekinthető meg.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!