Ugrás a tartalomra

Egész nyáron erre „gyúrtak”: újabb érmek a világbajnokságon

Kujan István
Utoljára módosítva
2024. szeptember 30. hétfő 13:27
A Harc- és Táncművészet Sportegyesület versenyzői a második és a harmadik versenynapon is arattak a horvátországi Novaljában, ahol az International Dance Open és az IFBB Világbajnokságon vettek részt.
Fotók: magánarchívum

Ahogy arról lapunk beszámolt, hét versenyzővel indult útra a Harc- és Táncművészet Sportegyesület múlthét végén Horvátországba, és már az első versenynapon kiváló eredményeket értek el, hiszen mind Jászka Tessza, mind Kurucz Szofia megszerezte az arany érmet.

A következő napokon Jászka Tessza szólójával az Open kategória népes mezőnyében is elhozta a világbajnoki címet.

Jászka Tessza

Nagy Estella Léna Open junior szóló kategóriában – ami egyébként a legnehezebb volt ezen a versenyen – remek előadásának, pontos gyakorlatának köszönhetően bezsebelte a világbajnoki ezüst érmet.

A sportegyesület edzője, Toronya Alexandra úgy értékelt, hogy a válogatott versenyzői keret a tavaszi szezonban „nem úgy teljesített, ahogy szeretett volna”, nem úgy sikerültek a gyakorlatok.

tánc

– Emiatt a csapattal egész nyáron erőnlétre gyúrtunk, és hat edzőtábort dolgoztunk végig, hogy a világbajnokságra a lehető legjobb formában érkezzünk. Úgy tűnik, a nehézségek csak megerősítették a lányokat, új erőre kaptak, és maximális profizmussal, dinamizmussal álltak a zsűri elé, aminek köszönhetően fel is állhattak a dobogó legfelső fokára, világbajnokok lettek – fogalmazott.

tánc

A harmadik versenynapon Matusz Petra és Koncsol Kincső szólisták versenyeztek. Petra Karakter tánc kategóriában Szörnyella című gyakorlatát mutatta be és hét ellenfelét legyőzve elnyerte a világbajnoki címet. Kincső Junior showtánc kategóriában versenyzett, mint zongorista. Gyakorlatával tizenkét társát maga mögé utasítva zsebelte be a világbajnoki aranyat.

Jászka Tessza szólója Mini, a Jamaica produkció, valamint Matusz Petra szólója Junior kategóriában elnyerte a Gold Star különdíjat, így részt vehettek a vasárnapi gálán, ahová az öt nap alatt látott összes versenyszám közül korosztályonként harminc juthatott be, így a legjobb gyakorlatok küzdhettek meg a pénznyereményért.

Az esti gálán a baby Mini Kids kategória csoport és szóló produkcióból Tessza különdíjas lett és nyert 150 eurót. Hétszáz produkcióból lett top 30-as, és abból a második.

tánc

Alexandra hangsúlyozta végül: arra törekszik, hogy a lányokat mindig olyan kategóriában nevezze, ahol minimum tíz ellenfél van. Fontosnak tartja, hogy legyen kihívás, és tényleg meg kelljen dolgozni a versenyzőinek a helyezésekért. Ezért is nevezte „hatalmas elismerésnek” azt, hogy ennyi világbajnoki címet szerezhettek az idei versenyen.

– Mindezen felül fantasztikus élmény tapasztalni, hogy mennyien követik a lányokat, szurkolnak, gratulálnak nekik. Edzőként egyébként a legsikeresebb versenyt tudhatom magam mögött – árulta el Alexandra.

tánc

Eredmények:

Jászka Tessza:

Open kategória I. helyezés
Fitness kategória I. helyezés

Kurucz Szofia:

Fitness kategória I. helyezés

Nagy Estella Léna:

Open kategória II. helyezés

Koncsol Kincső:

Showtánc kategória I. helyezés

Matusz Petra:

Gold star jelölt
Karakter kategória I. helyezés

Jamaica (Nagy Nóra Sára, Koncsol Kincső, Nagy Estella Léna, Lajos Lili Fruzsina, Matusz Petra, Kurucz Szofia):

Gold star jelölt
Open kategória I. hely
Fusion kategória I. hely.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!