Ugrás a tartalomra

Már a világbajnokság első versenynapját is bearanyozták a miskolci tánciskola versenyzői

Kujan István
Utoljára módosítva
2024. szeptember 27. péntek 10:44
Hét versenyzővel indult útra a Harc- és Táncművészet Sportegyesület a horvátországi Novaljára, ahol az International Dance Open és az IFBB Világbajnokságon vesznek részt.
Fotók: magánarchívum

Hat szóló és két csoportos és két csoportos gyakorlattal készültek a megmérettetésre – tudtuk meg G. Toronya Alexandrától.

A sportegyesület edzője az első versenynap zárásakor, a helyszínről lapunknak elmondta, hogy már az elején óriási sikereket értek el.

Jászka Tessza és Kurucz Szofia szólisták álltak a bírák elé fitness dance kategóriában. Tessza kilenc versenyző között tiszta, pontos gyakorlatával az első helyen végzett. Szofi, bár az elődöntőben rontott, a középdöntőben és a döntőben tökéletes, dinamikus gyakorlatot mutatott be, így huszonegy ellenfelét maga mögött hagyva elérte az első helyet – tudtuk meg.

Kurucz Szofi
Kurucz Szofia

Az edző úgy fogalmazott, hogy „hatalmas elismerés” ez, hiszen ez volt az első alkalom, hogy három fordulós döntőt kellett vívni.

Az egyesület tehát már az első versenynapján két világbajnoki címet zsebelt be.

Jászka Tessza
Jászka Tessza

G. Toronya Alexandra azt is hangsúlyozta, hogy egy intenzív, jól sikerült felkészülési időszakon vannak túl, ami látszik is a lányok munkáján.

– Nagyon büszke vagyok rájuk, és örülök, hogy egy ilyen összetartó csapattal készülhettem és utazhattam el a világbajnokságra. Az is nagy örömmel töltött el, hogy a csarnokba nekünk szólt a magyar Himnusz – hangoztatta.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!