Ugrás a tartalomra

Egy „romhalmazt” kellett újjáépíteniük, de megvédenék a bajnoki címüket

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2021. augusztus 30. hétfő 11:29
A hétvégén folytatódik a hazai ralibajnokság, a miskolci Hadik András és Kertész Krisztián pontegyenlőséggel ugyan, de vezeti a bajnokságot – azonban hogy ismét megnyerjék azt, jól kell szerepelni mind a mostani Vértes Rally-n, mind az októberi hazai rendezésű Eb-futamon.

A címvédő miskolci páros nagyot bukott a legutóbbi versenyen, és mivel a rivális, szintén borsodi Csomós Miklós-Nagy Attila páros behúzta azt a futamot, rendkívül nyílttá vált a bajnokság, hiszen pontegyenlőség alakult ki az első helyen.

Hadikékkal – szerencsére – komolyabb baj nem történt, igaz, az R5-öst gyakorlatilag újjá kellett építeni, és a hajrában egy biztosnak tűnő második helyezést dobtak el maguktól, ami természetesen nagyon hiányzik az éves összetett szempontjából.

Így nézett ki az autó a baleset után

– Az történt, ami ilyenkor általában lenni szokott: gyorsabban mentem a kelleténél, és ez lett belőle – vallotta be Hadik klubja, a DVTK honlapjának értékelve. – Nem szeretnék már visszafelé tekinteni, túl vagyunk rajta, csak előre nézünk. Pihentünk, igyekeztünk feltöltődni, a csapat viszont kőkeményen dolgozott. Veszprémből ugyanis hazahoztunk egy romhalmazt, amit újjá kellett építeni. A fiúk szokás szerint jó munkát végeztek, minden tőlük telhetőt megtettek, a Ford ismét indulásra kész.

A tavalyi bajnok elmondta, nagyon szereti a soron következő verseny gyorsaságijait, meglátása szerint a kétnapos verseny első napja meghatározó lesz.

– A versenyt nem dönti el, de az Oroslány és Pusztavám közötti, közel 18 kilométeres szakaszt háromszor is teljesíteni fogjuk. Itt jelentős előnyt vagy hátrányt lehet szerezni a többiekkel szemben. Érdekessége ennek a pályának, hogy nagyon csúszik, amire ugyancsak oda kell figyelni. Ráadásul másnap ennek a hetven százaléka visszafelé is szerepel a programban, úgyhogy tényleg meghatározó része lesz a viadalnak.

Hadik András: nem adják ingyen a bajnoki címet

Navigátorával pontosan tudják, hogy innentől kezdve nincs több hibázási lehetőség, de elmondása szerint többször voltak már hasonló helyzetben.

– Nem örülünk, hogy az előnyünk elolvadt, de így sincs veszve semmi. Két kőkemény verseny még előttünk áll, ahol megszerezhetjük a bajnoki címet. Eddig is keményen dolgoztunk, ezután is így teszünk. Azt előre tudtuk, hogy nem adják majd ingyen, mert a magyar bajnokság pokolian erős. A Vértes Rallyn is szoros, izgalmas, kiélezett küzdelemre számítok, amiből reményeink szerint mi jövünk majd ki jól.

A DVTK többi párosai közül ezúttal Foczkó Ákos és Madarász Szabolcs nevezett a Dunán-túli futamra. A korábbi Rally2-es bajnok egység az EVO X-es Mitsubishivel a szokásoknak megfelelően az ORC sorozatban érdekelt.

A Mercarius Országos Rally1 Bajnokság állása:

1. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5 MK II) 130 pont
2. Csomós Miklós, Nagy Attila (Skoda Fabia R5) 130
3. Klausz Kristóf, Csányi Botond (Skoda Fabia Rally2 EVO 103
4. Ostberg Mads, Eriksen Torstein (Citroen C3 Rally2) 87
5. Turán Frigyes, Bagaméri László (Volkswagen Polo R5) 82
6. Osváth Péter, Papp Tamás (Skoda Fabia R5) 75 pont.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!