Ugrás a tartalomra

Egymást erősítve dolgozik tovább a Miskolci Egyetem és a Hiventures

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. április 22. csütörtök 15:42
Együttműködési megállapodással indítja a közös munkát a Miskolci Egyetem és az MFB csoporthoz tartozó Hiventures Zrt. A jövőben az innovációt előtérbe helyezve törekszik mind a két fél arra, hogy az Egyetemen és annak közvetlen környezetében megjelenő projekteket tőkebefektetéssel segítse.

A Miskolci Egyetem, mint a régió legnagyobb egyeteme, hatással van a társadalmi környezetére. Ezért kiemelten fontos, hogy a felsőoktatás egyik meghatározó szereplője erős és hatékony kapcsolatokat alakítson ki, valamint tartson fent a gazdaság minden szereplőjével, így a stratégiai fontosságú nemzetközi társaságokkal is.

Az innovációs tevékenységeket már hosszú évek óta támogató miskolci campus kiemelt figyelmet fordít arra, hogy az intézmény jövője szempontjából is meghatározó kiváló ötleteket felkarolja, felkutassa a rendelkezésre álló hazai és nemzetközi eszközöket, valamint erős és hatékony kapcsolatokat alakítson ki, és tartson fent a gazdaság minden szereplőjével, így a stratégiai fontosságú nemzetközi társaságokkal is.

A Hiventures Zrt., mint az MFB Csoport tagja, tőkebefektetéssel segíti a jelen és a jövő innovatív elképzeléseit, ezzel elősegítve a fenntartható és értékteremtő startup ökoszisztéma kialakulását Magyarországon. A startup világ mellett magyar kkv-k és nagyvállalatok is segítséget kapnak, hogy hazai és a nemzetközi piacon is növeljék versenyképességüket és termelékenységüket. Így fedi le a Hiventures a teljes vállalkozói életutat és lesz megbízható, valamint türelmes befektető partnere a hazai cégeknek.

Prof. Dr. Horváth Zita, rektor elmondta: „A Miskolci Egyetem, mint igazi Universitas, a tudományterületek majd egészét lefedi. Ezt az előnyt kihasználva tudjuk támogatni a hallgatóink, vagy akár oktatóink innovációit, amiben immár a HIVENTURES Zrt. is segítségünkre van. A régióban működő kkv-kat eddig is legjobb tudásunk szerint segítettük, de így közös erővel a térség helyzetén ismét tudunk javítani”.

Katona Bence, a Hiventures vezérigazgatója kiemelten fontosnak tartotta az egyetemekkel való kapcsolatot. Az együttműködési megállapodás aláírásánál hangsúlyozta: „A Hiventuresnél célunk az induló startup vállalkozások tőkeági finanszírozása az inkubációs befektetési programunkon keresztül, amelynek elsődleges célcsoportja az egyetemisták. Az elmúlt három évben több egyetemi programban is részt vettünk és közel 25, egyetemistákból álló startup vállalkozás számára nyújtottunk befektetést az elinduláshoz.

Emellett a Miskolcot körülvevő régió kiemelkedő fontosságú a hazai ipari termelés szempontjából, ugyanis sok, világszinten is meghatározó vállalatnak ad otthont. Reméljük, hogy a Miskolci Egyetemmel történő együttműködésünk során még több induló startup, valamint hagyományos kkv és nagyvállalat számára tudunk tőkeági finanszírozást nyújtani.”

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!