Ugrás a tartalomra

Egymilliót ajánl fel közösségépítésre Varga László

Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2021. június 04. péntek 14:43
Az országgyűlési képviselő egy alapot hoz létre, amiből közösségteremtő akciókat, fejlesztéseket kíván támogatni. Ő maga egymillió forintot ajánl fel tiszteletdíjából, és arra buzdítja a miskolciakat, tegyenek hozzá ők is, ha pénztárcájuk engedi, vagy ötletekkel járuljanak hozzá.
Fotó: Parai Roland

Miskolc összeköt címen sajtótájékoztatót tartott Varga László országgyűlési képviselő a Szent István téren. – A Covid-19 világjárvány szétválasztott minket, de Miskolc összeköt. Ennek szellemében hozok létre egy alapot, hogy a társadalom szöveteit újra összevarrjuk.

Hivatalos képviselői Facebook-oldalára várja a megkereséseket. – Fontos, hogy nemcsak pénzfelajánlásokról van itt szó, hanem ötletekről is, hogy kiket támogassunk különböző összegekkel. Erről akár szavazni is lehet majd. Szeretném összekötni a támogatói oldalt, a tehetősebb vállalkozókat vagy akár a kisebb adományt rászánó embereket azokkal a közösségekkel, amik például alapvető felszerelésben szenvednek hiányt, vagy otthonosabbá tennék tereiket. De most nem az én ötleteimre van szükség, hanem a miskolciakéra – mondta, hozzátéve: ugyanezen a fórumon lehet majd nyomon követni a forrás felhasználását is.

A politikus hozzátette végül, nem először adományoz akár ilyen nagy összeget is különböző célokra. Emlékeztetett, egy évvel ezelőtt a COVID elleni védekezésre ajánlott fel szintén egymillió forintot. Az elmúlt években pedig számos felajánlást tett tiszteletdíjából, így például egy részét rendszeresen egy szolidaritási alapba utalta.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!