Ugrás a tartalomra

Egymilliót ajánl fel közösségépítésre Varga László

Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2021. június 04. péntek 14:43
Az országgyűlési képviselő egy alapot hoz létre, amiből közösségteremtő akciókat, fejlesztéseket kíván támogatni. Ő maga egymillió forintot ajánl fel tiszteletdíjából, és arra buzdítja a miskolciakat, tegyenek hozzá ők is, ha pénztárcájuk engedi, vagy ötletekkel járuljanak hozzá.
Fotó: Parai Roland

Miskolc összeköt címen sajtótájékoztatót tartott Varga László országgyűlési képviselő a Szent István téren. – A Covid-19 világjárvány szétválasztott minket, de Miskolc összeköt. Ennek szellemében hozok létre egy alapot, hogy a társadalom szöveteit újra összevarrjuk.

Hivatalos képviselői Facebook-oldalára várja a megkereséseket. – Fontos, hogy nemcsak pénzfelajánlásokról van itt szó, hanem ötletekről is, hogy kiket támogassunk különböző összegekkel. Erről akár szavazni is lehet majd. Szeretném összekötni a támogatói oldalt, a tehetősebb vállalkozókat vagy akár a kisebb adományt rászánó embereket azokkal a közösségekkel, amik például alapvető felszerelésben szenvednek hiányt, vagy otthonosabbá tennék tereiket. De most nem az én ötleteimre van szükség, hanem a miskolciakéra – mondta, hozzátéve: ugyanezen a fórumon lehet majd nyomon követni a forrás felhasználását is.

A politikus hozzátette végül, nem először adományoz akár ilyen nagy összeget is különböző célokra. Emlékeztetett, egy évvel ezelőtt a COVID elleni védekezésre ajánlott fel szintén egymillió forintot. Az elmúlt években pedig számos felajánlást tett tiszteletdíjából, így például egy részét rendszeresen egy szolidaritási alapba utalta.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

-
Miskolc és környéke
-
Miskolc és környéke