Ugrás a tartalomra

Elhunyt Dr. Boda Péter miskolci gyermekorvos

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. szeptember 11. szerda 20:07
Nyolcvankét éves korában hunyt el Miskolc ikonikus doktora.

Portálunk értesülései szerint elhunyt Dr. Boda Péter, 82 éves miskolci gyermekorvos, amiről hozzátartozója a közösségi médián keresztül értesítette a gyermekorvos korábbi pácienseit. 

1976-ban kezdte meg munkáját a Győri kapui gyermekorvosi rendelőben, azóta folytatta ott kiemelkedő szakmaisággal és végtelen alázattal hivatását: a gyógyítást! Betegei közül sok családban két generáció, sőt sok esetben három generáció gyermekorvosaként emlegetik a fanyar humorú doktort, szeretettel mesélve a vele kapcsolatos anekdotákat. Munkája, hivatásának gyakorlása éltette, 82 évesen, számos komoly betegség által gyötört testtel és erősen meggyengült fizikummal is rendelt, dolgozott. Egy héttel ezelőtt is csak egy tervezett gyógyszeres kezelés miatt feküdt be a kórházba, de annak végén, váratlanul és hirtelen drasztikus romlás következett be egészségi állapotában - hangzik a beszámoló. 

Az elmúlt két nap kórházi ágyában, folyamatosan közvetlen szerettei jelenlétében, hosszabb-rövidebb ideig még kommunikálva fogadta el, hogy sajnos nem mehet haza, és másnap sem tud a szokásos napirendjében rendelni menni.

Állapota továbbromlott, és tegnap éjszaka örökre lehunyta szemét… A Doktor elment, a rendelési idő végleg véget ért… - írja a hozzátartozó. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!