Ugrás a tartalomra

Elítélték a férfit, aki kaszával, borotvával, késsel fenyegette családját

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. január 07. péntek 08:55
A Miskolci Járásbíróság ítéletet hozott annak az alsózsolcai férfinak az ügyében, aki rettegésben tartotta a családját, többször megverte, bezárta és megöléssel fenyegette őket.

A vádlott kaszát, borotvát, kést tartott az ágya mellett, ezzel fenyegetve élettársát és nevelt gyermeküket. Rendszeresen előfordult, hogy a lakás ajtaját bereteszelte, beláncolta, a kulcsot magánál tartotta, megakadályozva ezzel, hogy a sértettek elhagyhassák az ingatlant - közölte a Miskolci Törvényszék.

2020 májusában a férfi megengedte, hogy élettársa elmenjen otthonról ügyeket intézni és közben a gyermeket is magával vigye. Azonban felszólította: siessenek haza, mert egyébként megöli őket. Mire visszaértek, a gyanúsított az előszobába fejszét, baltákat és egy karót, a teraszra egy csomóval ellátott kötelet készített össze. A szerszámok láttán a sértettek félelmükben elmenekültek otthonról. Távozásukat követően a férfi a lakásban tüzet gyújtott, minek következtében az ingatlan kiégett és lakhatatlanná vált.

A törvényszék a vádlottat személyi szabadság megsértése, kapcsolati erőszak és kiskorú veszélyeztetésének bűntettében mondta ki bűnösnek és 3 év 6 hónap szabadságvesztésre, illetve 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. A büntetés-kiszabás során súlyosító körülményként értékelte, hogy hosszú időn át tartotta rettegésben a családját, valamint a hasonló jellegű cselekmények elszaporodottságát, míg enyhítő körülményként vette figyelembe a vádlott büntetlen előéletét.

Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, a vádlott és védője azonban felmentés, illetve enyhítés iránt fellebbezett.

(Címlapkép: Illusztráció)

További hírek

Olvasnivaló

Programok