Ugrás a tartalomra

Előbújt a Miskolci Állatkert legfiatalabb erszényese

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. március 19. kedd 11:08
Fél év rejtőzködés után előbújt a Miskolci Állatkert legfiatalabb erszényese. A Bennett Kenguru kölyök október végén születhetett, de a pontos dátumot csak találgatni lehet. A látogatók örömére az állat egyre többször bújik elő az erszény melegéből. A kicsi születésével az ausztrál kiscsalád ötfősre nőtt. 
A Miskolc Televízió riportja.

Igazán tavaszi a hangulat a Miskolci Állatkert lakói körében. Utódokat nevelnek a tanyaházi juhok, megszülettek az első kecskegidák, és egy kengurukölyök is rendszeresen tekint ki anyja erszényéből. Őket is láthatják már az állatkert látogatói, akik március 15-étől kezdődően már a nyári nyitvatartási rend szerint, 18 óráig kereshetik fel a csanyiki állatbemutatót.

Előbújt a Miskolci Állatkert legfiatalabb erszényese. Juhász Ákos képgalériája.

Habár a Bennett-kenguru csapat legkisebb tagját gondozói is alig néhány hete látták meg először, valójában az állat minden bizonnyal már féléves is elmúlt. A születése pillanata ugyanis szinte észrevehetetlen, hiszen a világra jövő kenguruk alig egy hónapnyi vemhesség után, pár centis testhosszal látnak napvilágot. A kölyök ekkor anyja szőrzetén felkapaszkodva elhelyezkedik az erszényben, ahol 5-6 hónapon keresztül csak a táplálkozásra és a növekedésre koncentrál. Így amikor először dugja ki a fejét és tekint szét a nagyvilágban, akkor valójában már közel féléves. Ezt követően néhány héten belül megteszi első lépéseit is, ám ideje nagy részét még az erszény biztonságában tölti.

A nemrég előbújt kiskenguru tehát még tavaly ősszel jött valamikor a világra, most pedig már elég nagy lett ahhoz, hogy látogatóink is nagy eséllyel megpillanthassák, amint az erszényből kipillantva ismerkedik környezetével. Az igazán szerencsések akár már az erszényen kívül is láthatják, ám még hónapokig rendszeresen vissza fog oda járni táplálkozni és pihenni.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!