Ugrás a tartalomra

Ennyit spórolnak a miskolciak a LED-ekkel

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 04. hétfő 15:53
Több mint százmillió forint marad évente a miskolciak zsebében az ingyenes lakossági LED-csereprogramnak köszönhetően.

Az elmúlt héten lezárult Miskolcon az izzócsomagok kiosztása az ingyenes lakossági LED-csereprogram második pályázati körében. A 2023-ban indult kezdeményezés a Nagy-Miskolc program részeként, a Gondoskodó Miskolc szociális- és támogatócsomag egyik elemeként, a CYEB-bel együttműködve valósult meg - közölte a Városháza hétfőn.

A kiadott közlemény hangsúlyozza: a program során az arra jogosultak korszerű, energiatakarékos izzókat vehettek át az önkormányzat közreműködésével, az új eszközök pedig alacsonyabb villanyszámlát eredményeznek a miskolci családok számára.

Mint írják, a CYEB Energiamegoldások Kft. tájékoztatása szerint, a pályázati kiírás két miskolci fordulója során összesen 7252 háztartás regisztrált sikerrel, a nyertes pályázók pedig 78538 darab hagyományos izzót cserélhettek ki új fényforrásokra, melyek éves szinten több mint ezer tonnával kevesebb CO2 kibocsátást eredményezhetnek. A programban csaknem 150 millió forint értékben osztottak ki LED-izzókat, ennek köszönhetően pedig - 36 Ft/kWh árszabással számítva -  az áramfogyasztásban mérhető megtakarítás éves szinten meghaladhatja a 107 millió forintot.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!