Ugrás a tartalomra

Évek óta nem volt ilyen jó minőségű a dinnye, mint idén nyáron

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2022. július 27. szerda 14:54
- legalábbis a Miskolc Televízió által megkérdezett árusok és vevők szerint.
Fotó: Mocsári László

A mézédes magyar dinnye a nagy nyári hőségnek is köszönhető, a kánikula miatt azonban a szakemberek szerint a dinnyeszezon már elérte a csúcsát - innentől kezdve fokozatosan csökken a kínálat. Az ár pedig ennek megfelelően növekszik majd.

Most azonban még nincs hiány a piacon, az általunk megkérdezett árusok szerint egyelőre bőséges a választék. Pedig az idei hőség beárnyékolta a termelők és az árusítók nyarát: a csapadékhiány károkat okozott, ami a mennyiségen is megmutatkozik.

A sok napsütés és a meleg azonban kedvezett a minőségnek, így idén nyáron is a dinnye a sláger a piacokon.

A vásárlók kedvükre válogathatnak az árusok kínálata között, egyelőre nagy a választék. Az elmúlt hónapok száraz időjárása azonban a termelőknek sok bosszúságot okozott, hiszen valamennyi csapadékra a dinnyének is szüksége van, amit ebben az esetben mesterséges úton, a gazdáknak maguknak kellett megoldaniuk.

Ugyan az extrém hőség miatt az idei dinnyeszezon csúcsidőszaka lerövidülhet, az eladók szerint még bőven van kínálat. Hiánytól egyelőre nem kell tartani, a hazai piacok ellátása bőségesen biztosított. Az árakat tekintve azonban már csak drágulás várható.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!