Ugrás a tartalomra

Felmászott egy férfi az Eiffel-toronyra – lezárták a látványosságot

dehir.hu
Utoljára módosítva
2019. május 21. kedd 16:21
Kiürítették és lezárták az Eiffel-tornyot hétfő délután, mert egy ember megpróbált rá kívülről felmászni – adta hírül a The Washington Post.

Az Eiffel-tornyot üzemeltető cég az AFP hírügynökségnek azt mondta, megtették az ilyenkor szükséges intézkedéseket. Több tűzoltót és speciális mentőt is bevontak, így végül biztonságosan leszedték a mászót. Kedden délelőtt nyitották meg újra a tornyot a látogatók előtt.

A vállalkozó kedvű mászót ráadásul nem is a torony talpához közel, hanem a harmadik legmagasabb szint közelében csípték el. 

A rendőrség közlése szerint sikerült kapcsolatba lépniük az ismeretlen személlyel, de azt nem tudni, miért kezdett bele a második szinttől a veszélyes mutatványba.

Az persze nem az első eset a történelemben, hogy valaki kedvet kapott felmászni Párizs egyik legismertebb építményére. 2015-ben például a brit James Kingston is megpróbálkozott a szabad mászással mindenféle kötél, vagy bármilyen más biztosító szerkezet nélkül. Ő még arra is gondolt mászás közben, hogy kikerülje a biztonsági kamerákat, hogy ne vegyék észre, hogy mit művel éppen.

Párizs legmagasabb építménye 324 méter magas, ami nagyjából egy 81 emelet magas toronyház méretének felel meg.

További hírek

Olvasnivaló