Ugrás a tartalomra

Hálásabbak a menhelyi kutyák

Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2021. október 30. szombat 08:17
A Miskolc TV szerkesztő-riportere, Mag Dóra családja sok-sok kutyát fogadott be. „Voltak benti és kinti kutyáink, amikkel nagyon sokat foglalkoztam. A befogadott állatok mindig sokkal hálásabbak, mint a kölyökkoruktól neveltek” – mondta.

Nasi másfél éves, Mag Dóra a párjától kapta, akinek szintén van egy kutyusa. – Nasit tenyésztőtől vette, csivava a fajtája. Maxi pedig egy négyéves keverék, amit párom egy ismerősétől kapott. Nasi testvére édesanyáméknál van, egy kiscicát pedig épp a napokban találtam az utcán, ahonnan elvittem nagymamámnak – mesélte kollégánk. 

A szerkesztő-riporter Felsőzsolcán nőtt fel. – Ott természetes volt, hogy minden háznál tartottak kutyát, így mi is beálltunk a sorba. Élt a házban velünk eb és kint, az udvaron is. Sokat foglalkoztam mindannyiukkal, és egyáltalán nem zavart, hogy egyik sem volt fajtatiszta. 

Nasinak fogalma sincs a kutyaéletről. – Eleinte nem találkozott Maxival, még sétálni sem kellett levinni, annyira öleb. Tartottunk attól, hogy a nagyobb bántani fogja a kicsit, de szó sincs ilyenről. Nincs féltékenység. Maxi természetesnek veszi, hogy a kicsi bent van, ő pedig kint az udvaron. Ha kiengedem hozzá, gondoskodik róla, terelgeti, nagyon jó természete van – mondta Mag Dóra, aki szerint a befogadott kutyák hálásabbak, mint a kölyökkoruktól nevelgetett társaik. 

– Mindenkit ösztönöznék az örökbefogadásra, aki képes egy kutyának szeretetet adni, ráadásul azt mondják, két kutyát ment meg, aki magához vesz egy állatot. Első, amit befogad, második pedig az, ami a helyére jöhet, hiszen mindig több kóbor állat születik, mint amennyit örökbefogadnak az emberek – mondta.

Kolléganőnk nemrég volt a Miskolci Állategészségügyi Telep és a Miskolci Második Esély Állatvédő Alapítvány közös rendezvényén. – Egész nap konferáltam, nagyon tetszett a kutyaszépségverseny, néha pedig megkönnyeztem a megható jeleneteket – árulta el. 

A Fonoda utca 16. szám kapuja nyitva áll az állatbarát látogatók előtt szombaton délelőtt 10-től délután 2 óráig. A Miskolci Állategészségügyi Telep ugyanis jubileumi, százötvenedik nyílt napját tartja, amin simogatni, ölelgetni, sétáltatni is lehet a kis védenceket, de akár örökbefogadás is lehetséges.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!