Ugrás a tartalomra

Három távot kínál a III. Diósgyőri-vár Trail

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. július 20. szombat 10:20
A július 21-én megrendezendő III. Diósgyőri-vár Trail folytatása annak a tavaly elkezdett, idén újra elindított sorozatnak, amelyen keresztül a szervezők a megyeszékhely nevezetességeit egy-egy futóverseny keretében is szeretnék megmutatni az érdeklődőknek.

A rendező Marathon Club és partnere, a Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvány ezúttal is három távot kínál a terepfutás kedvelőinek. A Joyson Félmaratont választókra 19,407 km, a Nomád Kismaratonra nevezőkre pedig 8,021 km teljesítése vár. A Katona Ferenc önkormányzati képviselő által irányított szervező bizottság tagjai ezúttal is gondoltak a legkisebbekre, akik 1,4 km-t teljesíthetnek majd a Diósgyőri vár körül.

A részleteket, pálya-leírást, fotókat is tartalmazza a www.maratonclubmiskolc.hu oldal, itt lehetett előnevezni, de persze a verseny napján, a helyszínen is megtehetjük ezt.

A versenyközpontot a Diósgyőri várban jelölik ki a szervezők, akik munkáját Novák Irén, a létesítményt működtető Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője és kollégái is segítik. A helyszín biztosításán túl azzal is, hogy a résztvevők kedvezményesen megtekinthetik Nagy Lajos királyunk egykori rezidenciáját.

A III. Diósgyőri-vár Trail 3. állomása a 2018-as sikeres szezon után idén is útjára indított „Miskolc-Joyson Félmaraton TOUR” elnevezésű futóverseny-sorozatnak. A széria egyediségét az adja, hogy az erőpróbákat kiemelt helyszíneken, illetve csodaszép természeti környezetben, egy kivétellel Miskolc turisztikailag és idegenforgalmilag frekventált helyszínein hívják életre. Az összetett értékeléséhez „mindössze” arra van szükség, hogy a sorozat hét versenyén legalább hat félmaratont jegyezzenek a futók.

További hírek

Olvasnivaló