Ugrás a tartalomra

Hatalmas siker volt a fővárosban a Feketeszárú cseresznye

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. június 09. csütörtök 18:09
Állótapssal és ovációval fogadta a budapesti közönség a Miskolci Nemzeti Színház Feketeszárú cseresznye című előadását a Thália Színházban június 8-án. A közel három éve kitartóan futó miskolci előadás a Thália Fesztivál keretében mutatkozott be a fővárosban, ahol szintén elsöprő sikert aratott a Szőcs Artur rendezésében készült előadás.

A színház közleménye szerint a 2022-es vidéki színházak fesztiválja és határon túli magyar színházak szemléjének keretében a miskolci teátrum vidéki színházként mutatkozott be Budapesten a 2019 októberében bemutatott előadással. Szőcs Artur rendező az előadás utáni közönségtalálkozón úgy fogalmazott: szerencsés csillagzat alatt született az előadás, azonban nem csupán ez kellett hozzá.
 – Hunyadi Sándor darabja már régóta szerepelt azok között a darabok között, amit mindenképp meg szerettem volna rendezni. 2019-ben lehetőséget kaptam erre, és úgy érzem, hogy épp jókor történt ez. A társulat megérett a darabra, a főszerepekre pedig adott volt három kiváló színész, Czvikker Lilla, Bodoky Márk és Lajos András – meséli a rendező. 
Hozzátette, a próbafolyamatot rengeteg kutatómunka és felkészülés előzte meg. – Levéltárakban kutattam, eredeti, katonáktól származó leveleket kerestem, melyeket a frontról küldtek haza a szeretteiknek, ezeket pedig aztán beépítettük az előadásba – részletezi Szőcs Artur.

A budapesti volt a 45. Feketeszárú cseresznye előadás, melyet a közönség ovációval és álló vastapssal jutalmazott. Szőcs Artur szerint az előadás ereje abban rejlik, hogy a társulat igazi csapatmunkát végez minden alkalommal, amikor színpadra lépnek; együtt lélegeznek, közösen hozzák létre azt a csodát, amit - a megannyi állótaps alapján - a közönség is érez.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!