Ugrás a tartalomra

Hogyan találjunk diákként rövid időn belül albérletet Budapesten?

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. május 04. szerda 13:06
A szeptemberi tanévkezdés sok diák számára tartogat izgalmakat. Különösen azoknak, akik vidékről költöznek majd fel Budapestre, hogy ott folytassák tanulmányaikat. Ilyen esetben elsősorban azt érdemes eldönteni, hogy diákként albérletben, vagy kollégiumban fogunk élni. (Támogatott tartalom.)

Bár a kollégium kevesebb költségekkel szokott járni, a kollégiumi élet sokszor hangos, és nyüzsgő, és az is teljesen kiszámíthatatlan hogy kivel kerülünk majd egy szobába, ki lesz éveken át a lakótársunk. Legtöbb kollégium esetében közös a fürdőszoba, mosdó, és az étkező, és a konyha is.

Kép forrása: pixabay.com

Az albérlet egy jóval kényelmesebb, komfortosabb megoldás, ahol még azt is meg tudjuk válogatni, hogy kivel szeretnénk, és kivel nem szeretnénk együtt élni. Éppen ezért, egyre több diák keres kiadó lakást, vagy szobát Budapest területén.

Könnyítsük meg a dolgunkat, ha albérletkeresésről van szó

Budapesten diákként nem mindig könnyű dolog albérletet találni, főleg olyat, amivel maximálisan meg leszünk elégedve. Ezért a legegyszerűbb megoldás, ha keresünk egy korrekt, és megbízható közvetítő céget, amely megkönnyíti majd a dolgunkat.

A Professional Premium Property Zrt. egy olyan közvetítő cég, mely összegyűjti azokat a budapesti albérleteket, melyek gyönyörűen felújítottak, és fel vannak szerelve minden olyan eszközzel, és berendezéssel, melyre szükségünk lehet a mindennapok során. Kifejezetten jó döntés lehet diákként felkeresni őket, hiszen különféle szűrők alapján válogatják össze a lakótársakat is, így próbálják kiküszöbölni az esetleges konfliktusokat, nézeteltéréseket.

Az albérlet keresésnek diákként a fővárosban mindenképpen érdemes már nyáron nekiállni, akkor is, ha egy teljes ingatlant, és akkor is ha csak egy szobát szeretnénk bérbe venni. Kereséskor figyelembe kell venni néhány általános szempontot, például hogy milyen környéken szeretnénk lakni, mekkora lakást keresünk, illetve természetesen az is fontos szempont, hogy mennyit tudunk havi szinten a bérleti díjra szánni.

Ezeket tisztázzuk, ha személyesen megnézünk egy kiadó lakást

Az Albérlet Budapest egy olyan könnyen kezelhető weboldal, melynek segítségével gyorsan és egyszerűen megtalálhatjuk álmaink otthonát.

Az oldal külön kerületekre csoportosítva mutatja be a kiadásra szánt luxusalbérleteket, plusz információkkal, és fényképekkel tudjuk megtekinteni az ajánlataikat. A cég büszke arra, hogy az ügyfelei 99%-a maximálisan meg van elégedve a szolgáltatásukkal. Minden élethelyzetre, tönkrement, vagy meghibásodott berendezésre maximálisan fel vannak készülve, hiba esetén rövid időn belül reagálnak, és a fennálló problémát leszereződött szakemberek segítségével hárítják el. A szerződés kötés egyaránt fontos az albérlő, és a bérbeadó számára is, hiszen a szerződés tudja védeni a bérlőt, és a lakás tulaját is. A szerződéskötés, és a számlaképességük köszönhetően a céggel a lakhatási támogatást is igénybe lehet venni.

Ha megtaláltuk azt az ingatlant, ami számunkra tökéletes lehet, mindenképpen nézzük meg személyesen is. A személyes találkozás alkalmával érdeklődjünk arról, hogy számítanunk kell-e a jövőben bármilyen plusz kiadással, kérdezzünk rá a rezsire, illetve arra is, hogy a bérbeadó hány havi lakbért vár kaucióként. Beszéljük át a közös költség részleteit is, illetve ha a lakáson lakótárssal fogunk osztozni, akkor ez alkalommal ismerjük meg őt is személyesen.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!