Ugrás a tartalomra

Holttestet találtak a Bükkábrányban leégett műhelyben

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. augusztus 27. kedd 20:12
Kigyulladt egy lakóház és egy műhely a településen a Kossuth úton kedd délután.
Fotó: Getty Images

Egy lakóház és egy autószerelő műhelyként használt garázs tetőszerkezete égett kedd délután teljes egészében Bükkábrányban, a Kossuth úton. A mezőkövesdi hivatásos tűzoltók érkeztek elsőként a helyszínre és három vízsugárral kezdték el oltani a lángokat.

Hat járművel vonultak a tűzoltók a 150 négyzetméteres családi házhoz. A 70 négyzetméteres garázs teljes terjedelmében égett, és a mellette lévő, szintén 70 négyzetméteres fedett kocsibeálló is lángra kapott. A garázsban egy személyautó, a beállóban egy furgon állt, ezekre is átterjedtek a lángok, ahogy a családi ház tetőszerkezetére és két szobájára is - tájékoztatta portálunkat közleményben Dojcsák Dávid tűzoltó százados, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. 

Emellett egy acetilénpalackot is hűtöttek és három oxigénpalackot is találtak. Az utóbbiak közül egy felhasadt. Később a füzesabonyi és a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók is csatlakoztak hozzájuk. Az egységek a műhelyből egy személyautót levontattak a szerelőaknáról. A tűzoltók több mint két órán át oltották a lángokat - tudtuk meg az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság VÉSZ applikációjának híradásából. 

Az épület átvizsgálása közben egy középkorú férfi holttestét találták meg a műhelyben. A tűz keletkezési helyének, idejének és okának feltárása érdekében a katasztrófavédelem tűzvizsgálatot indít - közölte a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság. 

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!