Ugrás a tartalomra

Hőségben is Jó a Jókain!

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. augusztus 08. szombat 18:04
Igazi kánikulai időben folytatódott a Jó a Jókain! című rendezvénysorozat: szombaton a közbiztonság és a Jókai-lakótelep helytörténete volt a középpontban.
Juhász Ákos képgalériája

Újabb programot tartottak a Jó a Jókain! rendezvénysorozat keretében szombaton délután a Malom melletti téren. Szopkó Tibor, a terület egyéni önkormányzati képviselője érdeklődésünkre elmondta, hogy ezt az eseményt régóta szervezi a Háromkő Egyesület. Ennek céljával, a közösségépítéssel maximálisan azonosulni tud – mondta a képviselő –, ezért szívesen támogatja a kezdeményezést a jövőben is, akár a saját képviselői alapjából is. A miskolci városvezetés számára nagyon fontosak az ilyen civil kezdeményezések, és ezeket mindig segíteni fogják.
A szombat délutáni program két nagy részből tevődött össze. Az egyik téma a közbiztonság volt, ennek keretében bemutatkoztak a különböző rendvédelmi szervek, tartottak módszertani bemutatókat, amelyek révén bárki megvédheti otthonát, értékeit. Másrészt megnyílt a Jókai-lakótelep és környékének helytörténeti értékeit bemutató kiállítás, amelyet dr. Tóth Arnold muzeológus nyitott meg és mutatott be. A szabadtéri tárlaton a szervezők nemcsak a régmúlt örökségét, hanem a közelmúlt emlékeit is az érdeklődők elé tárják. Családi fotók, képeslapok, megőrzött újságcikkek, és az ezekhez kapcsolódó történetek idézik fel a városrész közösségi és egyéni élményeit. A kiállítást egy hétig tekinthetik meg az érdeklődők a Malom előtti téren.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!