Ugrás a tartalomra

Intelligens forgalomirányítási rendszert alakítanak ki Miskolcon

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. augusztus 27. kedd 12:16
Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a TOP-6.4.1 azonosító számú projekt keretében 2020 őszéig olyan közúti mérő- és feldolgozó rendszert alakít ki Miskolc közúti gerinchálózatán, amely folyamatos és automatikus forgalmi mérést és feldolgozást végez majd.

Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala tudatta portálunkkal: a radarszenzorok a klasszikus forgalomszámlálási feladat mellett alkalmasak sebességmérésre és rendszámfelismerésre is, segítve a forgalmi információs adatbázis kiépítését. A közvilágítási oszlopra szerelhető bluetooth-os szenzorok pedig képesek minden olyan jármű mérésére, amelyben aktív Bluetooth-os eszközt alkalmaznak.

A kialakítandó rendszer a hálózati, stratégiai közlekedéstervezést, a jelzőlámpás csomópontok modernizációját, illetve az intelligens forgalomirányítás érdekében beavatkozó különböző automatikus rendszereket segíti.

A Modern Városok Program keretében az „Okos Város-Okos Miskolc” projekt hazai forrásból és a TOP-6.4.1 Európai Uniós forrásból valósul meg, mely egy komplex intelligens forgalomirányítási rendszert eredményez majd Miskolcon – derül ki a közleményből.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!