Ugrás a tartalomra

Ítélet: Felfüggesztett szabadságvesztés és agressziókezelési tréning

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. december 09. szerda 13:28
Egy férfi válogatás nélkül ütötte a vendégeket egy szerencsi szórakozóhelyen tavaly decemberben. Ügyében szerdán hozott ítéletet a Szerencsi Járásbíróság.

Az ítélet szerint a vádlott 2019. december 07-én egy szerencsi szórakozóhelyen összeveszett az egyik sértettel, majd rátámadt a férfira: kétszer az arcán megfejelte, utána tenyérrel a tarkóján megütötte, végül ököllel arcon ütötte. A sértett arca zúzódott a bántalmazás miatt. Később a vádlott távozni akart a szórakozóhelyről, amikor kifelé haladva egy nőt tarkón ütött és egy férfit az arcán megfejelt. Tettét azzal indokolta, hogy a sértettek az „útjában voltak”. Utóbbi két sértett nem szenvedett látható sérülést.

A bíróság a vádlottat kihívóan közösségellenes és erőszakos cselekménye miatt bűnösnek mondta ki garázdaság és testi sértés vétségében, mely miatt 1 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélte. A szabadságvesztés végrehajtását 2 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztette és a vádlott pártfogó felügyeletét rendelte el. A bíróság külön magatartási szabályként előírta, hogy a vádlott vegyen részt a pártfogó felügyelő által szervezett agressziókezelési tréningen. Enyhítő körülmény volt, hogy a vádlott beismerte és megbánta tettét. Súlyosító körülményként értékelte a bíróság, hogy a vádlott már korábban is összeütközésbe került a törvénnyel. 

A fellebbezés tárgyában az ügyész 3 nap gondolkodási időt tartott fenn, míg a vádlott és védője tudomásul vették az ítéletet. 

További hírek

Olvasnivaló