Ugrás a tartalomra

Jó helyre kerültek a bálák 

Balogh Csilla
Utoljára módosítva
2023. szeptember 14. csütörtök 09:46
Huszonöt szalmabálát adományozott a Népkerti Vigadó a Miskolci Állatsegítő Alapítványnak.
Fotók: Mocsári László

A szeptember 10-én megrendezett miskolci Népkerti Piknik hangulatemelő és -díszletelemei voltak azok a pléddel letakart, ülőalkalmatosságként használt szalmabálák, amelyeket Barkóczi István, a Népkerti Vigadó tulajdonosa rendelt meg az eseményre.  A rendezvény után a Vigadó tulajdonosa, aki maga is kutyatulajdonos és nagy állatbarát, a Miskolci Állatsegítő Alapítványnak ajánlotta fel a 25 darab bálát – tudtuk meg Bokor Évától, a Népkerti Vigadó rendezvényszervezőjétől.

„Pont jókor és időben érkezett az adomány, mert a hideg idő beállta előtt most kezdjük el begyűjteni a szalmát, amellyel a kutyaházakat béleljük ki. Nagy segítséget jelent ez nekünk" – nyilatkozta Kisfalvi Nyina, a Miskolci Állatsegítő Alapítvány (MÁSA) elnöke portálunknak. Mint mondta, ezen kívül mindig szükség van száraz és nedves kutyatápra, hypóra, gumikesztyűre, papírtörlőre, tiszta takarókra, ágyneműhuzatokra, törölközőkre (vagy bármilyen tiszta ruhaneműre), macskaalomra és nedves macskaeledelre is.


A MÁSA menhelyére évente körülbelül 500-600 állat kerül be, többüket sikerül örökbe adni, így körülbelül 230-280 kutyáról és cicáról gondoskodnak. Annak ellenére, hogy Miskolcon és vonzáskörzetében egyre több állatvédő szervezet működik a tendencia mégis az, hogy kevés a férőhely és sok a bajba jutott állat nem csupán Miskolcon, hanem az egész országban.  

Az állatvédő alapítványok, egyesületek legfőbb bevételi forrása az adó 1 százaléka. Idén a rezsiemelkedés és az infláció jelentősen megtépázta a szervezetek költségvetését. „Köszönet a megértő állatbarátok adományaiért, mert nélkülük esélyünk sem lenne működésünk fenntartására” – hangsúlyozta Kisfalvi Nyina.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!