Ugrás a tartalomra

Jobb körülmények között lábadozhatnak a GYEK kis betegei

Király Csaba
Utoljára módosítva
2021. október 05. kedd 15:17
Kedden átadták a megyei kórház Gyermekegészségügyi Központjának Gyermekrehabilitációs Osztálya megújult részét. Az intézmény a Nestlé Hungária Kft-vel közösen finanszírozta az 1982-ben átadott épület részleges felújítását, aminek köszönhetően – többek között – légkondicionált körülmények között gyógyulhatnak a beteg gyermekek.

Közel 40 éve, hogy megépült a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gyermekegészségügyi Központjának érintett épületszeránya. Ennyi idő már meglátszódik az épület állapotán. Ennél fogva időszerű volt annak felújítása, még ha részlegesen is.

A Gyermekrehabilitációs Osztály komfortosabbá tételéhez a Nestlé Hungária Kft. 20 millió forinttal járult hozzá, a kórház pedig ezt ugyanennyivel kiegészítette. Ennek köszönhetően a közel 400 négyzetmétert érintő fejlesztés során szélesebbek lettek a folyosók, így kényelmesebb az épületen belüli közlekedés.

Fotók: Mocsári László

Továbbá kicserélték a burkolatokat, a kórtermek részlegesen komfortosodtak – akadálymentesek lettek és vizesblokkot is kaptak –, létrejött egy gyermekelkülönítő rész, új műanyag és üvegfalak határolják el a terület egyes részeit és megújult a teljes villamoshálózat. Breitenbach Sándor műszaki igazgató a felsorolás végén kiemelte, hogy minden kórterem klímafelszerelést kapott.

Az átadó során Csurilla Lajos Zsolt, az intézmény orvosigazgatója elmondta, hogy az épületszárny korából adódóan nem mindenhol felelt már meg a ma követelményeinek, most azonban nem csupán megszépült, de funkcionálisan is használhatóbbá vált. Mindez apróságnak tűnhet, azonban például az akadálymentesítés hiánya a kerekes székes beteg gyermekek számára korábban néhol lehetetlenné tette az önálló közlekedést.

Héléne Kovalevsky, a Nestlé Hungária Kft. miskolci gyárigazgatója elmondta, hogy a vállalat helyi szinten kívánt jót cselekedni. A pandémia ideje alatt reflektorfénybe került az egészségügyi dolgozók fontos szerepe, így adott volt számukra, hogy egy, a diósgyőri és a szerencsi gyár vonzáskörzetében lévő egészségügyi intézményt támogassanak.

Azért a GYEK-re esett a választás, mert a 2 üzemben dolgozó mintegy 900 dolgozó között sok szülő is van, akik közül többen voltak már kénytelenek – vagy lesznek – meglátogatni a gyermekkórházat. Emellett a jövő generációt is segíteni kívánták a támogatással.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!