Ugrás a tartalomra

Jótékonysági bál a koraszülöttekért

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 16. szombat 10:24
Immár ötödik alkalommal rendeztek jótékonysági bált a Segíts Élni Alapítvány szervezésében. Idén ezt a november 17-én tartandó koraszülöttek világnapjával kötötték össze.
Képünk csak illusztráció

A Segíts Élni Alapítványt huszonöt évvel ezelőtt édesanyák hozták létre abból a célból, hogy segítsék Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a koraszülöttek és a betegen született gyermekek ellátásához szükséges gépek, műszerek beszerzését, az ápolási feladatokhoz nélkülözhetetlen kényelmi eszközök megvételét, mellyel megkönnyítik és támogatják a koraszülött osztály működését, valamint segítik a koraszülött babák mihamarabbi gyógyulását.

Az elmúlt években mérföldeket fejlődött a koraszülött-ellátás. Nemcsak a gépek, műszerek cserélődtek le, hanem az ellátásban történő változások is teljesen más szemléletet várnak el az orvosoktól, a nővérektől és a szülőktől egyaránt. Fontos a család bevonása a koraszülött és betegen született baba ellátásába. A család támogatása, segítése mindennapi feladatuk részévé vált és válik az évek során.

A bálra meghívták korábbi PIC-i hősök szüleit. Az est teljes bevételét a kis betegek PIC-i Szülői Mentor Programjának elindításához szükséges anyagi lépcsőfoknak, ugródeszkának szánták. A megyében évente mintegy hétszáz új és korábban érintett család mentorálását szeretnék elindítani.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!