Ugrás a tartalomra

Klasszikus szakaszokon kezdenek

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. március 28. vasárnap 11:02
Bár az országos rallybajnokság nyitófutamának új neve van, de Hadik Andrásék jól ismert és közkedvelt borsodi szakaszokon versenyeznek majd április közepén. A bajnokpáros ott folytatná, ahol tavaly abbahagyta.

Az előzetesen kiadott menetrendhez képest a pandémia miatt változott picit a versenynaptár, így a Boldogkő Rallyval indul a bajnokság a tervek szerint április 17-én és 18-án. Bár nem a borsodi megyeszékhely lesz a futam központi helyszíne, és a korlátozások miatt a népkerti prológot sem tudják megrendezni, a szakaszok ismerősek lesznek a pilótáknak. Viszló-Bódvalenke, Meszes-Rakaca, Kányi elágazás-Hernádvécse – talán már csukott szemmel is menne a gyorsaságik teljesítése az olyan rutinosabb pilótáknak, mint amilyen például a 2020 óta a DVTK színeiben versenyző Hadik András is.

Fotó: mnsz.hu ​

– Valóban, nem lesz új a terep számunkra, ezek gyakorlatilag Miskolc rallys gyorsasági szakaszok – mutatott rá a regnáló miskolci bajnok. Mint ismert, a Hadik-Kertész páros a COVID-19 vírus okozta világjárvány nehézségei közepette szerezte meg 2020-ban az összetett magyar bajnoki címet. Emlékezhetünk: már maga a versengés sem volt hétköznapi, hiszen szó szerint az utolsó méterekig tartott a párharc Turán Frigyes és Hadik között. Ám a java még csak az évad zárása után következett, hiszen a bajnoki versenyfutásban alulmaradó Turán megóvta Hadik versenypályán elért győzelmét. Ám végül - hosszas huzavona és óvások ellenére is - maradt a versenyben elért sorrend. A miskolci pilóta már nem foglalkozik a múlttal, a 2021-es küzdelmekre koncentrál.

– Az a terv, hogy a hazai versenyek mellett – ha lesz rá lehetőségünk – egy-két külföldi futamot is megpróbálunk beiktatni, de ez még nagyon képlékeny. Maradunk a tavalyi autónknál, megszoktuk, ezeket a tapasztalatokat nem szívesen dobnánk ki a kukába. Igyekszünk onnan elindítani ezt az évet, ahol a tavalyit abbahagytuk, hiszen megtaláltuk a jó beállításokat, így gyorsulni tudtunk. S hogy ez idén mire lesz elég? Azt tudom mondani, hogy mi mindig nyerni szeretnénk.

Április közepén tehát indul a honi rallyszezon, de nézők nélkül sajnos: az. I. Therwoolin Boldogkő Rallyn szurkolók nem vehetnek részt a koronavírus-járvány okán elrendelt védelmi intézkedések miatt.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!