Ugrás a tartalomra

Koronavírus – Miskolcon is folyamatos a figyelem, járvány nincs

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. február 26. szerda 12:44
A koronavírussal kapcsolatban jelenleg a megelőzési időszakban vagyunk. A városvezetés minden szükséges intézkedést megtesz: folyamatos kapcsolatban van az illetékes szervekkel és hatóságokkal, valamint megtörtént a város kötelezően megszabott intézkedési terveinek aktualizálása – olvasható a városháza közleményében.

A jogszabályok nem teszik lehetővé, hogy önkormányzati szinten történjenek korlátozó intézkedések bevezetéséről szóló döntések. Feladatot csak a Koronavírus-fertőzés Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs, valamint a kormány határozhat meg, melyet minden önkormányzat és kijelölt szerv végrehajt. Amennyiben egészségügyi vészhelyzet elrendelése történik meg, a polgármesternek ezen intézkedések végrehajtásában van szerepe.

Minden aktuális hírt megosztanak a város honlapján, a miskolc.hu-n, illetve a minap.hu-n is. Ha a koronavírusos megbetegedésekkel kapcsolatosan bármilyen változás áll be, vagy új információ érkezik, azt a fenti felületeinken azonnal közvetítik a lakosságnak.

Ezen felül javasolják, hogy kövessék nyomon a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) honlapján megjelenő információkat. Az NNK ingyenesen hívható zöldszámokat hozott létre a koronavírussal kapcsolatos lakossági megkeresések gyors és szakszerű megválaszolása érdekében:

06-80-277-455
06-80-277-456 

A koronavírus-fertőzés megelőzése érdekében ugyanazokat a dolgokat kell tenni, amiket az egyszerű influenza elkerülése érdekében is tennénk:

  • Mossunk kezet alaposan szappannal és meleg vízzel vagy egy alkoholalapú kézfertőtlenítővel.
  • Tartsuk távol a kezeinket és az ujjainkat a szemünktől, az orrunktól és a szánktól.
  • Kerüljük a fertőzött személyekkel való közvetlen érintkezést. Ne használjunk közös evőeszközöket.

 

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!