Ugrás a tartalomra

Koronavírus: tovább nőtt az azonosított fertőzöttek száma Borsodban

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. augusztus 05. szerda 11:25
Szerdára a beazonosított fertőzöttek száma országosan tizeneggyel, megyénkben két fővel nőtt, egy idős, krónikus beteg elhunyt. Az aktív fertőzöttek száma viszont hat fővel csökkent.


11 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4564 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma szerdára - írja a koronavirus.gov.hu kormányzati portál. Elhunyt egy idős krónikus beteg, így az elhunytak száma 599 főre emelkedett, 3431-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 534 fő. Az aktív fertőzöttek 35 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 44 szaláka budapesti. 72 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

Hangsúlyozzák, a járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. 
- Az a cél, hogy a vírust a határon kívül tartsuk és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzuk a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk. A beutazási korlátozások bevezetése óta a hatósági házi karanténban lévők száma emelkedett, jelenleg 6858 embernél van érvényben - írják.

Az Operatív Törzs a hatósági házi karantén betartásának fokozott ellenőrzésére kérte fel a rendőrséget. Ha valaki az országba visszatérve mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, akkor azt negatív PCR-teszt esetén teheti meg, amelyet a saját költségén kell elvégeztetnie. Az erről szóló tájékoztatónkat itt olvashatja.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!