Ugrás a tartalomra

Korszerű ultrahang készülékkel gazdagodik a megyei kórház

Tajthy Ákos/MiskolcTV
Utoljára módosítva
2022. június 22. szerda 17:37
Az eszköz beszerzésében egy élelmiszer-nagykereskedő cég támogatja az intézményt.
Fotó: Juhász Ákos

Egy új ultrahang-diagnosztikai készülék beszerzésében segíti a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórházat az egyik élelmiszer-nagykereskedő vállalat adománya – jelentették be kedden az egészségügyi intézményben. Az eseményen elhangzott, a cég nem először támogatta az intézményt.

- Azt gondolom, mindenki számára fontos a gyerekek egészsége, ezért döntöttünk úgy partnereinkkel, hogy a gyerekosztályt támogatjuk ezzel a közel kétmillió forintos eszközzel – mondta el Kerekes Tibor, a Kerekes Kft. beszerzési vezetője, aki hozzátette, a miskolcin kívül még további hét kórház gyermekegészségügyi osztályát támogatták összesen mintegy tizenhétmillió forint értékben. 

A nagyfelbontású ultrahang készülék a Gyermekegészségügyi Központ Gyermeksebészeti, Traumatológiai és Égési Osztályára kerül majd. Papp János osztályvezető főorvos a Miskolc Televízió Híradójának a készülék jelentőségéről beszélt az intézmény életében.  

- A nagyfelbontásnak a lényege, hogy sürgősségi betegellátásban mellkasi illetve hasi sürgősségi vizsgálatok elvégzésére nyílik majd lehetőség. A másik területe pedig a csontoknak illetve az izületeknek a vizsgálata lesz, ez is a sürgősségi ellátás keretében – részletezte. 

Nagy Gábor, az intézmény orvosigazgatója az adományátadón elmondta, az ultrahang-diagnosztikai készülékek nélkülözhetetlenek az egészségügyben.

- Tulajdonképpen annak örülnénk, ha ma már minden rendelőben lenne ultrahang-diagnosztika, tehát nemcsak a radiológusnak kell ezt már biztosítani, hanem praktikusan minden szakmának. Annyira felgyorsult mára a gyors, pontos elérhető diagnózis iránti igény, mert ebből adódik majd a korrekt terápia, hogy ezek gyakorlatilag nélkülözhetetlenek, és mint minden technológiai vívmány ezek is olyan masinák, melyek 3-4 év alatt elévülnek, és ezeket pótolni nagyon nehéz, hiszen ezek beszerzése nagy költség. Éppen ezért örülünk minden ehhez hasonló felajánlásnak – hangsúlyozta.

Az orvosigazgató hozzátette, az adományozási kedv továbbra is jó, ennek is köszönhető, hogy időről-időre megújulhat a kórház eszköz és gépparkja.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!