Ugrás a tartalomra

Kosárlabdában verhetetlen volt a Fényi lánycsapata

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. június 26. szerda 14:13
A IV. korcsoportban kosár-, kézi-, röplabda és labdarúgócsapatok küzdöttek meg a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címért.

Június 21-24. között Eger és Gyöngyös adott otthont a 2018/2019. tanévi IV. korcsoportos Összevont Labdajátékok Diákolimpia Országos Döntőjének kézilabda, kosárlabda, labdarúgás és röplabda sportágakban. A rendezvényt a Magyar Diáksport Szövetség megbízásából a Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület szervezte meg.

Az országos döntő mérkőzéseit egyszerre két városban, több helyszínen tartották. Az említett négy sportág korosztályos bajnokságába összesen 1216 fiú-, és 902 lánycsapat nevezett. Közülük került ki az ország legjobb 20 fiú-, illetve 20 leány futballcsapata, továbbá a legkiemelkedőbb 8 fiú, és 8 leány kosár-, kézi-, és röplabdacsapata, hogy a torna végén a legkiválóbbak elnyerhessék a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címet.

A diákolimpia versenyek fővédnöke Áder János köztársasági elnök, védnökei közt pedig megtalálható volt többek között Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Bódis József oktatásért felelős államtitkár is.

A diákolimpia a diáksport egyetlen országos tanulmányi és tehetséggondozó versenye Magyarországon, amely idén 16, Magyar Diáksport Szövetség által rendezett és további 35 olyan versenyt foglal magába, melyet országos sportági szakszövetségek és sportági szövetségek bonyolítanak le. A versenysorozat keretében a több mint 300 ezer nevező közül 18 ezren jutnak el az országos döntőkig. Az országos döntőinek érmesei 10 felvételi többletponthoz jutnak a felsőoktatási felvételik során, ahol a felvételi időpontját megelőző 8 év erre jogosító eredményei érvényesíthetők.

Eredmények:

Kosárlabda, lány IV. korcsoport, aranyérem: Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!