Ugrás a tartalomra

A köz- és tűzbiztonság előtt tisztelgett a megyei önkormányzat

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. április 28. csütörtök 14:43
Rendőröket és katasztrófavédelmiseket díjazott a megyei közgyűlés csütörtökön megtartott ülésén.
Fotók: Juhász Ákos

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzati Közgyűlés nyilvános ülésének tizenhárom napirendi pontja között szerepelt a 2022-es Tűzbiztonságáért és Közbiztonságáért Díjak átadása. A B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a B.-A.-Z. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a pandémia második esztendejében tett erőfeszítéseinek elismeréséül összesen hatan vehették át kitüntetésüket: Falucskai Tamás r. törzszászlós, Hornyák Attila r. alezredes, Jakab Sándor r. alezredes, Nagy József nyugállományú tűzoltó százados, Pimper László tűzoltóparancsnok és Zilahy Imre tűzoltó alezredes. 

Az emlékplaketteket Bánné Gál Boglárka, a megyei közgyűlés elnöke Szerencsi Árpád r. alezredessel és Lipták Attila tű. dandártábornokkal nyújtotta át

A szervezet jelenlegi és egykori állománytagjainak méltatását követően a bizottsági döntésekkel egybehangzóan szavazták meg az egybegyűlt küldöttek a rendőr-főkapitányság és a katasztrófavédelmi igazgatóság 2021-es tevékenységeiről szóló tájékoztatóit. A beszámolók kapcsán mindössze Gúr Nándor szólalt fel, aki köszönetmondásán túl a rendőrség esetében az összehasonlítások alapjául szolgáló, megfelelő statisztikai adatok meglétére hívta fel a figyelmet, melyek akár a 10-15 esztendővel korábbi közbiztonsági helyzettel történő egybevetést is megkönnyítenék.

Az ellenzéki képviselő felvetéseire a Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója reagált

Az MSZP-s politikus az önkéntes tűzoltók tevékenységére, sokszor kevésbé látványos munkájára is rámutatott, továbbá felvetette a megyét – főként a szomszédunkban zajló háború okán – esetlegesen fenyegető nukleáris katasztrófa során felmerülő teendők kidolgozását. Válaszában Lipták Attila tű. dandártábornak, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója röviden ismertette is az erre kialakított cselekvési tervet.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!