Ugrás a tartalomra

Kunhalmi Ágnes szerint elfelejtették időben kihirdetni a 2022/23-as tanév rendjét

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. július 27. szerda 13:42
Elképesztő és felháborító, hogy a magyar közoktatásban hosszú évtizedek óta először, még július végén sincs semmilyen információja a pedagógusoknak és a családoknak az előttünk álló tanév rendjéről – véli az MSZP társelnöke. 
Fotó: Juhász Ákos tavaly májusi felvétele

"Ez a késlekedés azért is érthetetlen, mert egy naptár segítségével különösebb hozzáértés nélkül is minden fontosabb dátum, amely a gyermekek, szülők és a pedagógusok munkarendjét és pihenő idejét meghatározza, rövid idő alatt kijelölhető. 2010-ig az a miniszteri rendelet, amely a tanév rendjét meghatározta, a tárgyév május végéig minden körülmények között kihirdetésre került. Sőt, a 2010 utáni években is ügyelt arra az Orbán-kormány, hogy a rendelet időben elkészüljön. Reméljük, a felelősök most nem arra hivatkoznak majd, hogy a háborús helyzet befolyásolja a korábbi jó gyakorlat folytatását" – írja közleményében az MSZP társelnöke, Kunhalmi Ágnes
 
"Az MSZP felszólítja a belügyminisztert, hogy ne késlekedjék tovább: az érintetteknek joguk van időbe megtudni, mikor kezdődik és végződik a tanév, mikor milyen szünetek lesznek, hogy tervezni tudják az iskolákban dolgozók és a családok is a következő évet. Azért is fontos, hogy a szereplők időben tisztában legyenek a tanév rendjével, hiszen fel kell felkészülni az iskolaváltásokra, arra, hogy mikor lesznek a különféle felvételi és érettségi vizsgák. Ezeknek a dátumoknak a meghatározása a minimum, amivel az oktatásért felelős tárcavezető a tanévre való felkészülést segítheti!" – olvasható a Parlament Kulturális bizottságának alelnökétől. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!