Ugrás a tartalomra

Lejárt a határidő, kiesnek a rendszerből az oltatlan egészségügyi dolgozók

24.hu
Utoljára módosítva
2021. szeptember 16. csütörtök 09:21
A Népszava arról írt, hogy sokan csak a munkahelyük megtartása miatt vették fel a vakcinát.

Lejárt szerdán a határidő, ameddig az egészségügyi dolgozóknak kötelezően be kellett oltatniuk magukat koronavírus ellen. A Népszava információi szerint néhány százan lehetnek azok, akik távozhatnak a rendszerből a védőoltás megtagadása miatt.

A kormány korábban két héttel kitolta az eredetileg meghatározott határidőt, ami arra enged következtetni, hogy az egészségügyi dolgozók nem siettek felvenni az oltást a nyári hónapokban. A kormányrendelet szerint viszont azokat, akik nem kérik az oltást vagy nem mutatnak be 15 napon belül orvosi szakvéleményt, elbocsátják az állásukból.

A Népszavának nyilatkozott Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke, ő azt mondta, sokan az utolsó pillanatig kivártak, és vannak akik csak a munkahelyük megtartása okán mentek el az oltásra. Emellett sok múlt azon is, hogy az egyes kórházak mennyire próbálták meggyőzni a munkavállalóikat arról, hogy vegyék fel az oltást.

A lap több nagyobb kórházat is megkeresett, ezek többségében 10-20 olyan alkalmazott volt, akiket nem oltottak be határidőre, a Semmelweis Egyetemen például a tízezer dolgozó alig egy százaléka olyan, aki megalapozott indok nélkül utasította el a vakcinát.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

-
Miskolc és környéke