Ugrás a tartalomra

„Lenyűgöző és impozáns” – így néz ki belülről az Ellipsum

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. december 15. kedd 11:36
Műszaki átadás előtt áll a miskolctapolcai strandfürdő második üteme, az Ellipsumot hétfőn Veres Pál polgármester is bejárta.

Feltöltött medencék, felkapcsolt hangulatvilágítások, berendezett éttermi rész – az utolsó simításokat végzik a fürdő épületeiben. Apróbb hibákat még kiszúr a fürkésző szem, de a műszaki átadásig, pár napon belül minden bizonnyal ezeket is kijavítják.

– Reméljük, minél előbb birtokba veheti majd a nagyközönség az Ellipsumot, de a nyitás a koronavírus-járvány miatt biztos, hogy csúszik – mondta el a hétfői bejáráson Miskolc polgármestere. Veres Pál úgy fogalmazott: egészen lenyűgöző, impozáns épületegyüttest húztak fel Miskolctapolcán, ami mérföldkő a város turisztikai életében és megítélésében. – Látva a 21. századi technológiát, megoldásokat, ötleteket, azt kell mondanom, hogy ez hazánk egyik, ha nem a legszebb és legmodernebb élményfürdője.

A beruházás alapkövét tavaly májusban rakták le, idén júliusban pedig már a bokrétaünnepet is megtarthatták, jelezve, hogy elkészült az épület tartószerkezete, és elérték a legmagasabb pontot. Ezen az eseményen jelentette be Veres Pál polgármester, hogy a komplexum neve az Ellipsum Élmény- és Strandfürdő Miskolctapolca lesz.

Az öt ellipszis alakú épületben valamennyi korosztály külön részleget kapott, van sakk-, pezsgő-, élmény- és wellness-medence, három csúszda, a legkisebbeknek pedig gyermekmedence és vizes játszótér.

A fürdő a tervek szerint nyáron ötezer, télen több mint ezer vendég fogadására lesz képes. A fejlesztés hetven-száz új munkahelyet, és éves szinten mintegy 250-280 ezer új látogatót jelent Miskolcnak. Ez azt jelenti, hogy a fejlesztés révén gyakorlatilag megduplázódhat az eddigi vendégforgalom az üdülőterületen.

Juhász Ákos képgalériája

A Miskolci Foglalkoztatási Paktum által augusztusban szervezett sajtónapon Veres Pál kiemelte, hogy az élményfürdő fejlesztéshez kapcsolódva új szállodákra is szükség van. A cél az, hogy a több napra érkező családos vendégeket különböző árkategóriájú, magas minőséget biztosító szállásokon lehessen majd fogadni, éppen ezért szállodai befektetőket keres az önkormányzat. A szálláskapacitás, minőség- és szolgáltatásfejlesztés azonban az új szállodáktól függetlenül is elindult Miskolctapolcán, több hotel már elkezdte a kapacitásbővítést, illetve több új vendégház nyitotta meg, illetve nyitja meg a kapuit. De a közepes árkategóriájú panziókban is történnek fejlesztések.

A beruházás a Modern városok program keretében valósult meg, a fürdőfejlesztésre fordított közel 13 milliárd forintot három ütemben biztosították a város számára. A strandfejlesztésen kívül több mint 600 millió forintból megújul a barlangfürdő melletti, sétányokkal tarkított őspark a csónakázótóval együtt. Az idevezető utak mindegyikét korszerűsíti az önkormányzat, és kerékpárút is épül.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!