Ugrás a tartalomra

A lombfújó és a playstation is kellett a tolvajnak

Utoljára módosítva
2019. március 25. hétfő 11:24
A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája március 24-én egy hónapra rendelte el a letartóztatását annak a férfinak, aki néhány nap alatt négy helyre is betört Miskolc és Felsőzsolca területén.

A Miskolci Törvényszék közleménye szerint, a férfi és ismeretlen társa március 11. és március 20. között miskolci és felsőzsolcai lakásokba tört be, hogy onnan értékesíthető vagyontárgyakat szerezzen. Két esetben sikerrel járt: az ajtót felfeszítve bejutott a házakba és azokból elhozott egy lombfújót, egy televíziót és egy playstationt.

A másik két lakásban azonban a tulajdonosok megzavarták, így a magához vett egy pár sportcipőt és egy alumínium létrát hátrahagyva menekült el a helyszínről. A cselekményével okozott kár körülbelül fél millió forint. A bíróság a lopás, valamint a lopás kísérlete elkövetésének gyanúját megalapozottnak találta és indokoltnak látta a férfi letartóztatásának elrendelését április 24-ig.

A járásbíróság álláspontja szerint azzal, hogy a gyanúsított rövid időn belül több bűncselekményt követett el és életvitele is rendezetlen, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el. A gyanúsított által elkövetett cselekmények felderítése még folyamatban van, így az sem zárható ki, hogy a bizonyítási eszközök megsemmisítésével nehezítené a nyomozást. Mindezen körülményekre figyelemmel a járásbíróság a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelését látta indokoltnak. A bíróság döntését a gyanúsított és védője tudomásul vette, az véglegessé vált.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!