Ugrás a tartalomra

Már több mint kétszáz iskola jelentkezett a Sulihős programra

MTI
Utoljára módosítva
2023. március 12. vasárnap 12:50
A program résztvevőit ajándék belépőjegyekkel és további kedvezményekkel jutalmazza a budapesti atlétikai világbajnokság szervezőbizottsága.
Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A Budapest 2023 Zrt. vasárnapi közleménye szerint a két hete meghirdetett programra eddig már több mint kétszáz általános és középiskola jelentkezett, amely szeretné, ha a diákjai ott lehetnének a vb-n. 
Minden vármegyéből jelentkeztek oktatási intézmények, de kiemelkedően nagy az érdeklődés Pest, Fejér és Heves vármegyében, valamint Budapesten.
    
"Azt vállaltuk, hogy az atlétikai vb segítségével megmozgatjuk az országot és népszerűsítjük az atlétikát, a sportot és az egészséges életformát. Minél több diák lesz a lelátókon, annál nagyobb a siker, hiszen mi más lehetne nagyobb hatással a gyerekekre, mint az a csoda, amit a világbajnokság jelent, különösen, ha a saját szemükkel láthatják az atlétika szuperhőseinek emberfeletti teljesítményét" - mondta Schmidt Ádám, a világbajnokság szervezéséért felelős kormánybiztos.

Több határon túli intézmény is érdeklődött a program iránt, így számukra is megnyitják a lehetőséget.
Minden iskolának van lehetősége jelentkezni a Sulihős programra, amelynek keretében az atlétika kap főszerepet a tornaórákon, és a testnevelő tanárok szervezésében iskolai versenyeket tartanak, így több százezer gyermek ismerkedhet meg a sportággal. 
Amennyiben egy iskola részt vesz a programban, úgy a világbajnokság szervezői 23 ingyenjegyet biztosítanak számukra az augusztus 19-i nyitónapra. Emellett ötven százalékos kedvezményt kapnak a jegyárból az esti eseményekre, a délelőtti programokra pedig 2023 forintos áron vásárolhatnak belépőket csoportos látogatás esetén - adta közzé az MTI.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!