Ugrás a tartalomra

A megidézett gyermekkor

Buzafalvi Győző
Utoljára módosítva
2022. július 10. vasárnap 18:38
Városunk egyik fő attrakciója a régiségvásár, ahol minden hónap első vasárnapján megidézzük saját és mások gyermekkorát. Itt valóban senki nem csalódik. Azok sem, akiknek az álmukon kívül egyebük sincs, még a praktikus szempontú reális emberek is ellazulnak, ha csak néhány órára is. 
Séta az Erzsébet téri forgatagban | Fotók: Buzafalvi Győző

Hogy mi a titka e hétköznapi varázslatnak? Találó Einstein mondása: a legtöbb, amihez az embernek köze lehet, a titokzatosság. Aki semmin nem tud csodálkozni, aki érzéketlen az ámulásra, az valójában nem is él, olyan, mint a gyertya, melyet elfújtak. Egy gyerek még örülni tud egy tarka lepkének is, csillogó szemmel bámulja.

Felnőttként sajnos a többség elveszti e képességét, mert a megszokás mindent szürkére mázol. Rövidlátóvá tesznek a napi gondok, a céltalan robot kilátástalansága. A régiségvásár nyüzsgő forgataga segít abban, hogy legalább havonta egyszer ne hagyjuk elherdálni játékosságunkat, apró kincseinket. Lelkünk feltöltésére, kikapcsolódásra legközelebb augusztus 7-én lesz alkalmunk, újra résztvevői lehetünk a legkedveltebb foglalatosságok egyikének. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!